E.ON Női OB I: az UVSE nyerte a rangadót, s lett így biztos elődöntős

2023. március 22. 20:10

Benczur Márton csapata jól hangolt a szombati, FTC elleni Euro Kupa-döntőre: a Dunaújváros otthonában nyert 10-8-ra, s végzett így riválisa előtt az alapszakaszban.

Fotó: UVSE

A 18. forduló slágermérkőzését szerdán este játszották: a Dunaújváros-UVSE parti azt volt hivatott eldönteni, melyik csapat jut egyenes ágon az elődöntőbe, s melyiknek kell ezért majd még játszania a 6. helyezettel (Szentes vagy BVSC).
 
A házigazdának ehhez nyerni kellett volna, ennek megfelelően vetette bele magát a küzdelembe. A parádésan játszó csapatkapitány, Garda Krisztina vezérletével szerzett előnyt - a „Grida" becenévre hallgató, megbízható védő negyedik gólját szerezte a harmadik negyed elején, amellyel 6-4-re vezetett csapata.
 
Az UVSE azonban mesteri öt és fél percet produkált: 4-0-s szakasszal (Peresztegi-Nagy Kinga, Aubéli Tekla, Szücs Gabriella, Faragó Kamilla) fordított! A remekül centerezhő Mahieu Geraldine második büntetőjét harcolt ki, amelyet Garda ismét értékesített, de válaszul a nem kevésbé elsőrangúan pólózó Aubéli szerzett kiálltást, majd ebből gólt. Tegyük hozzá, Magyari Alda 59%-os védési hatékonyságnál tartott (10/17), ami sokat segített csapatán - Laura Aarts a második oldalon 40%-nál (6/15) járt.
 
A 9-7-es UVSE vezetésről kezdődő záró menetben Magyari újabb labdát fogott, majd Szegedi Panni is érdemben hozzászólt a meccshez, így már háromgólos volt a vendégek előnye. Lehetett volna négy is, de Aarts védett az büntetőt, s miután Horváth Brigitta balosa villant egyet, kettőre jött fel Mihók Attila együttese. Többre már nem futotta azonban az erejéből, így 10-8-ra nyert az UVSE, s végzett az alapszakasz második helyén, s jutott az FTC mögött az elődöntőbe. A Dunaújvárosra az elődöntőért plusz meccsek várnak, ám a felek a papírforma szerint találkoznak majd az elődöntőben.
 
Az alapszakasz 4. helyén az Eger végzett, amely szerdán este a Szegedet győzte le 22-3-ra (Szilágyi Dorottya 9 gólt jegyzett!), és a Szentessel vagy a BVSC-vel mérkőzhet azért, hogy aztán elődöntőt vívhasson a Fradival.
 
E.ON Női OB I18. forduló
 
Dunaújvárosi FVE - UVSE 8-10 (4-2, 1-2, 2-5, 1-1)
Gólszerzők: Garda 5, Dobi, Horváth B., Szabó N., ill. Aubéli 2, Tiba 2, Peresztegi-Nagy 2, Szücs, Keszthelyi S., Faragó
 
Szegedi NVE - Tigra-ZF-Eger 3-22 (1-6, 1-5, 0-6, 1-5)
Gólszerzők: Botka, Lendvai, Pádár, ill. Szilágyi D. 9, Parkes 5, Borsi 4, Czigány 3, Szellák
 
A bajnokság állása: itt
 Női barátságos mérkőzés

Hungary - Italy

2023. jún. 11. 19:00

A férfiválogatott sajtónyilvános edzése (2023.03.07., Fotók: Kovács Anikó)
Komjádi Kupa: Vasas SC-FTC 7-17 (2023.02.13., Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok