Varga Dániel: Le tudtuk győzni a saját korlátainkat!

2023. március 22. 10:39

Az OSC vezetőedzője szerint még nem látszott ebben a szezonban az a belső erő, ami felszínre tört a Brescia elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Fotó: OSC Újbuda

Mint beszámoltunk róla, a Bajnokok Ligája idei szezonjának eredményei alapján bravúros döntetlent játszott a Genesys OSC Újbuda kedden este az olasz, listavezető Brescia csapatával. A meccs képe alapján is bravúros volt a pontmentés, hiszen - a számszerű eredményt tekintve - mélyről kellett visszakapaszkodnia Manhercz Krisztiánéknak, többször is négygólos előnyben voltak az olaszok - például a zárónegyed előtt. Az utolsó nyolc percet viszont 5-1-re nyerte az OSC, így 14-14-re végeztek egymással a felek.

De ez most másodlagos, az OSC tartást mutatott, Varga Dániel pedig joggal volt elégedett:

„Olyan értelemben győzelem ez a mai egy pont, hogy a magunk korlátait le tudtuk győzni, és átléptünk egy olyan gátat, amit ha sikerült volna a mögöttünk hagyott még fontosabb rangadókon is átlépni, akkor most jóval több pontunk lenne."

Hogy mi tetszett leginkább a vezetőedzőnek?

„A küzdés, a szív, az a belső erő, ami vagy megvan egy csapatban, vagy nincs meg. Nagyon vágytam már ezt az erőt megérezni. Párszor látszott már ez a szezon során, de így, ahogy most, szerintem még nem. Nagyon bízom benne, hogy ez inspiráló lesz, és a játékosok megérezték magukban az erőt, hiszen ha így ki tudják hozni magukból a maximumot, akkor bárkit meg tudnak verni. Azt éreztem, hogy nem szabad azzal a fajta elvárással nyomni a játékosok vállát, amivel játszottuk a korábbi BL-meccseinket. Ez láthatóan jót tett, ami abban is látszik, hogy amikor a Brescia elment 3 vagy 4 góllal, nem törtünk össze. Nem feltétlenül a mindenáron győzni akarásért, a győzésért játszottunk, hanem egymásért. Ez a fajta állapot hozott olyan eredményességet, amiből aztán megérezték a győzelem ízét a játékosok, az olaszok elbizonytalanodtak - nincsenek hozzászokva -, így az üldözöttből üldöző lett."

Tóth Márton, az OSC csapatkapitánya is a küzdeni tudást emelte ki a meccs végén.

„A küzdőszellem és a harciasság kellett ahhoz, hogy felálljunk. A mérkőzés előtt magunk között hangsúlyoztuk, hogy mindegy mennyi esélyünk van a BL-ben, a harcot sosem szabad feladni. Nagyon szép arcunkat mutattuk ezen a meccsen. Sajátos szituációban játszottuk ezt a mérkőzést, hiszen mindkét csapatban válogatott játékosok kaptak az elmúlt két hétben nagyon nagy terhelést. Mi a fejekben meg tudtuk változtatni, elő tudtuk hozni azt a hozzáállást, ami a Bajnokok Ligájában pontot vagy pontokat eredményezhet. A BVSC elleni meccsen már voltak ennek jelei, remélem, ezt fenntartjuk, mert akkor sikeres tavaszunk lehet, függetlenül attól, hogy mennyi esélyünk van a Final Eightbe bejutni." 
 
Férfi Bajnokok Ligája, 10. forduló:

Genesys OSC-Újbuda-AN Brescia (olasz) 14-14 (1-3, 4-5, 4-5, 5-1)
Gólszerzők:
Burián 4, Angyal 3, Vigvári Vince 3, Manhercz K. 3, Salamon, illetve S. Luongo 4, Di Somma 3, Kharkov 2, Dolce 2, Alesiani, Vapenski, Lazic

FTC-Telekom-Spandau 04 Berlin (német) 12-8 (2-1, 3-1, 3-3, 4-3)
Gólszerzők:
Argryopoulos 4, Vigvári Vendel 3, Pohl 2, Merkulov 2, Varga D., ill. Shepelev 3 Gbadamassi, Cuk, Strelezkij, Kholod

Astralpool Sabadell (spanyol)-Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát) 15-12
Novi Beograd (szerb)-CN Marseille (francia) 11-4

Az állás: 1. Brescia 25, 2. Novi Beograd 25, 3. Ferencváros 21, 4. Jug 14, 5. Spandau 8, 6. Marseille 7, 7. OSC 7, 8. Sabadell 7A férfiválogatott sajtónyilvános edzése (2023.03.07., Fotók: Kovács Anikó)
Komjádi Kupa: Vasas SC-FTC 7-17 (2023.02.13., Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok