cover image
Egyéb

Újra BL, újra itthon (ami fontos)

2023. március 20. 21:35

A válogatott Világkupa-selejtezőjének szentelt hetek után visszatér a Bajnokok Ligája: kedden mindkét magyar együttes itthon játszik, ami máris jó hír, elvégre pontjai többségét hazai pályán gyűjtötte az FTC-Telekom és a Genesys-OSC. A Fradinak kötelező a győzelem a Spandau ellen, az OSC esélyei halványabbak, vagy inkább kifakultak a 10. fordulóra.

Az elmúlt évekhez képest a Fradi BL-meccseire sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy ne lennének garantáltak az izgalmak. Az eddigi kilencből hét mérkőzésük dőlt el egy vagy két góllal – és ebbe az eddigi négy hazai siker is beletartozik. Bár a Komjádiban 4/4 a mérleg, ám mindegyik találkozó kiélezett csatát hozott; eddig egyedül az OSC otthonában nyertek a zöldek izgalommentesen, míg Bresciában elég hamar elszállt az esélyük.

Mivel hat meccset azért csak behúztak, egyelőre izgalommentesnek ígérkezik a csoportfinis – már csak azért is, mert az üldözőboly rendesen körbeverte és „körbedöntetlenezte” egymást –, ám minimálprogramként kedd este le kell győzni a Spandaut. Ez normál esetben magától értetődőnek tűnne, ám ne feledjük: az 5. fordulóban, a sérülés- és betegséghullám csúcsán bajnokcsapatunk kellemetlen, 11-10-es vereséget szenvedett Berlinben. Ráadásul a megannyi jóképességű légióst (a kapuban például Baksa Lászlót) felvonultató német együttes a Jug Dubrovnik ellen is bizonyította, hogy bárhol képes meglepetést okozni, Dubrovnikban ugyanis kevés csapat fog meccset, a Spandaunak azonban sikerült. S mivel a Fradi még megy a horvátokhoz és Marseille-be is, fontos, hogy ez a kötelező három pont a zsákba kerüljön.

Varga Zsolt a meccs előtt egyébként azt fejtegette, hogy a Spandaut hajlamosak sokan alulértékelni, holott jó kis vízilabdát játszik – az FTC edzője ugyanakkor hozzátette, játékosai kellően felpaprikázódtak a berlini vereségtől, és ez is hozzásegíti őket a győzelemhez.

Az OSC számára viszont sajnos ismét elúszóban van a hajó. Matematikailag még van esélye a gárdának, a gyakorlatban tán az sem lenne elég, ha némi meglepetésre legyőzné a csoportot vezető Bresciát. Az olaszországi meccs elég randára sikeredett (6-14), azaz lenne miért visszavágni, és az OSC-ben éppenséggel meg is van a potenciál egy komolyabb bravúrra, más kérdés, hogy ez az idén valahogy nem igazán érvényesül. Ne feledjük, a kilenc BL-összecsapásból csupán egyet tudtak megnyerni (egy kései győztes góllal a Sabadell ellen), igaz, a Nyékiben eddig egyszer kaptak csak ki (a Fraditól), plusz játszottak két döntetlent (Spandau, Jug). Idegenben viszont az első körben elért marseille-i iksz után négy vereség jött, és a Komjádi kivételével mindenütt öt-nyolc góllal veszítettek.

A szerződését újabb egy évvel meghosszabbító Varga Dániel is arról beszélt a mérkőzés előtt, hogy inkább már a szezon hazai, ügydöntő részére építkeznek, azaz a Brescia meccs is inkább felkészülés a komolyabb itthoni csatákra.

Az OSC és a Fradi mérkőzése is az M4 Sporton látható, avagy 19:20-tól közel három órán keresztül vízilabda a csatornán! 

Bajnokok Ligája, 10. játéknap

B-csoport (kedd)

19.30 Astralpool Sabadell (spanyol)–Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát)
19.30 Genesys OSC Budapest–AN Brescia (olasz)
19.45 Novi Beograd (szerb)–CN Marseille (francia)
20.45 FTC-Telekom Budapest–Spandau 04 Berlin (német)
Az állás:
1. Brescia 24, 2. Novi Beograd 22, 3. Ferencváros 18, 4. Jug 14, 5. Spandau 8, 6. Marseille 7, 7. OSC 6, 8. Sabadell 4

A-csoport (szerda)
16.00 Dinamo Tbilisi (grúz)–Radnicki Kragujevac (szerb)
18.30 Pro Recco (olasz)–Waspo 98 Hannover (német)
19.00 Zodiac CNA Barceloneta (spanyol)–Olympiacos Piraeus (görög)
19.00 Jadran Split (horvát)–NC Vouliagmeni (görög)
Az állás: 1. Barceloneta 24, 2. Olympiacos 22, 3. Recco 21, 4. Vouliagmeni 13, 5. Jadran 10, 6. Radnicki 9, 7. Hannover 3, 8. Dinamo 3
Vízilabda hírek