cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: a Honvéd nyerte a forduló rangadóját

2023. március 18. 20:20

Az utolsó negyedben dőlt el több mérkőzés is a férfibajnokság 18. fordulójában. Győztek az éllovasok, de a Szolnok rangadót bukott a Honvéd otthonában.

Egy tripla Komjádi-sorozattal indult a játéknap, hiszen három meccset is rendeztek az uszodában, előbb a KSI fogadta a címvédő Ferencvárost. Részcélokat fogalmazhatott meg a hazai csapat erre a bajnokira, és sok mindent sikerült is ezekből megvalósítani, hiszen 7 gólt lőttek a jóval erősebb riválisnak, ráadásul visszatért több sérült is a csapatba, így újra felnőttbajnokit játszhatott Danka Benedek és Nagy Ákos is. Hazai részről végül Szalai Péter lett a legeredményesebb a maga 4 góljával, de a meccset biztosan nyerte az FTC. Szőke Benedek és Paján Bátor is első góljait szerezte az élvonalban, mindezeket az első felnőttbajnokijukon.

A Vasas és az Eger 29 gólos meccset vívott aztán, és az egriek elégedettek lehetnek, tisztes helytállást mutattak be, csak a negyedik negyedben nyílt nagyobbra a számszerű különbség. Dimitrije Krijestorac önmaga 5 gólt vállalt a 12-ből, hazai oldalon Erdélyi Balázs és Ivan Nagajev egyaránt 4 gólt lőtt.

A Vasas a győzelmével megelőzte a Szolnokot a tabellán, és ismét a harmadik helyen áll. Mindehhez az előzéshez szükségeltetett a Dózsa Kőér utcai veresége. Az Ekler-testvérek és Hosnyánszky Norbert góljaira támaszkodó Honvéd két góllal győzött a Szolnok ellen, a zárónegyedben 3-1-es részsikerével. 0-1 után 4-1-nél már három góllal vezetett Szivós Márton csapata, de 6-5-nél ismét a vendégek jártak előrébb. Kevi Bendegúz, Ekler Zsombor és Hosnyánszky Norbert lőtt aztán gólt a zárószakaszban, a végén a Szolnok Pásztor Mátyás révén csak szépíteni tudott. A Honvéd így egy pontra megközelítette a Szolnokot a tabellán.

Szintén 3-1-es hazai negyed kellett a győzelemhez Kaposváron, ahol a Szentes mutatott be jó játékot, a hazaiaknak meg kellett izzadni ezért a sikerért, amiben Szatmári Kristóf vállalt például nagy szerepet, 4 gólt lőtt, egyben a legvégén, 2 másodperccel a vége előtt megadta a kegyelemdöfést a vendégeknek - a Pécs elleni rangadón is az utolsó pillanatban talált be, úgy tűnik, specialista lesz.

Nem ejtettünk még szót a harmadik, Komjádiban rendezett bajnokiról, pedig az UVSE 9-7-re legyőzte a Szegedet, így egy győzelemre van a csongrádiaktól, ami azért izgalmas, mert a szegediek a 8. helyen állnak a tabellán. Ezzel a mostani sikerrel a felsőház elérhető közelségbe került az UVSE számára is.

Hozta a kötelezőt este az OSC is, a BVSC-vel szemben ugyanakkor szükség volt a teljes koncentrációra, megerősítette második helyét ezzel a három ponttal Varga Dániel csapata, amelyben Tóth Márton három gólt szerzett.

E.ON OB I, 18. forduló:

KSI-FTC Telekom 7-16 (1-3, 2-4, 1-3, 3-6)
Gólszerzők:
Szalai 4, Nagy Á. 2, Bede, illetve Molnár E. 4, Varga D. 3, Vigvári Vendel 2, Merkulov 2, Damonte 2, Szőke B., Varga Vince, Paján

A-Híd VasasPlaket-Tigra-ZF-Eger 17-12 (3-2, 6-6, 4-3, 4-1)
Gólszerzők
: Erdélyi 4, Nagajev 4, Konarik 3, Randjelovic 3, Bátori 2, Mezei, illetve Krijestorac 5, Baksa 3, Rádli, Dóczi, Lőrincz B., Murisic

UVSE-Zue.hu Szegedi VE 9-7 (1-1, 2-1, 2-1, 4-4)
Gólszerzők
: Garancsy 2, Bencz 2, Korényi, Eppel B., Besenyei, Korbács, Tamás, illetve Boros 3, Kürti, Kardos A., Lakatos, Bóbis B.

EPS-Honvéd-Szolnoki Dózsa 9-7 (2-1, 2-3, 2-2, 3-1)
Gólszerzők
: Ekler Zs. 3, Ekler B. 2, Hosnyánszky 2, Kevi, Gregor, illetve Pásztor M. 4, Ágh 2, Belényesi

Kaposvári VK-MetalCom-Szentes 11-9 (3-2, 2-2, 3-4, 3-1)
Gólszerzők
: Szatmári 4, Kakstedter 3, Juhász-Szelei 2, Petrovski, Takács J., illetve Hegedűs B. 2, Gusarov 2, Hajdú A. 2, Vismeg B. 2, Mátyók

Genesys OSC Újbuda-BVSC-Zugló 13-9 (3-0, 3-4, 5-4, 2-1)
Gólszerzők
: Tóth M. 3, Angyal 2, Manhercz K. 2, Csacsovszky E., Burián, Hárai, Aranyi, illetve Nagy M. 3, Gyárfás 3, Mészáros M. 2, Tátrai D.

Pénteken játszották:
 
PVSK-Mecsek Füszért - PannErgy-Miskolci VLC 9-10 (2-3, 4-3, 2-1, 1-3)
Gólszerzők:
Vogel Simon 2, Lajkó 2, Keresztúri 2, Pellei K. 2, Gaszt, ill. Oltean 2, Várkonyi 2, Brkic 2, Stefanidesz, Molnár G., Smitula, Böröczky
Vízilabda hírek