cover image
Egyéb

E.ON Női OB I: alapszakaszgyőztes a 17/17-es mérleggel álló FTC

2023. március 18. 18:50

Gerendás György csapata remek rajttal alakított ki olyan előnyt az UVSE otthonában, amelyet jól menedzselve tartott meg (9-7-re nyert), és már matematikailag is megnyerte az alapszakaszt. A felek a jövő héten az Euro Kupa döntőjében találkoznak. A mai bajnokin nyert a Dunaújváros, az Eger, a BVSC és a Szentes még.

A 17. forduló rangadója kvázi a közelgő Euro Kupa döntőjének felvezetője volt, avagy az UVSE és a listavezető FTC összemérhette az erejét. Az eredmény? A Fradi magabiztos sikere jelzi, hogy miért tartják a csapatot a bajnokság talán legnagyobb esélyesének. Ugyanakkor egyrészt a kétmeccses EK-fináléban bármi megtörténhet, arról nem is beszélve, hogy a bajnoki rájátszás új helyzet idézhet majd elő, és a riválisok is készülnek rá, de nagyon.
 
Momentán azonban Gerendás György csapata a legerősebb: a Hajósban Dömsödi Dalma parádéjával kezdődött a csata (büntető kiharcolása, centergól), Kuna Szonja dupláját, és Gurisatti Gréta találat is feljegyezhettük, no, meg a tabella kiírását: 0-4.
 
Az első menet végén Tiba Panna is ötöst harcolt ki, amit Faragó Kamilla váltott gólra, ám erre dupla válasza volt a vendégcsapatnak (Tóth-Csabai Dóra, Leimeter Dóra), avagy már 6-1-re vezetett a Fradi. A félidőig 7-3-ra kozmetikázta az eredményt Benczur Márton csapata, majd a remeklő Faragó Kamilla találatával fordulás után még közelebb férkőzött. A felek a jó védekezést vették elő a folytatásban, így Magyari Aldának és Neszmély Bogárkának is könnyebb volt a kapuban a dolga.
 
A Fradi minden UVSE felzárkózási kísérletet visszavert (Tóth-Csabai, Gurisatti), magabiztosan haladt a célja felé; a vége 7-9 lett. Az FTC ezzel 17/17-es mérleggel, hibátlanul áll, és már megnyerte az alapszakaszt.
 
Az élcsapatok közül a Dunaújváros a Tatabánya, a Eger a III. Kerületi TVE otthonába győzött, miként idegenben nyert a Szentes és a BVSC is.  
 
E.ON Női OB I
17. forduló
 
UVSE - FTC-Telekom 7-9 (1-4, 2-3, 1-0, 3-2)
Gólszerzők: Faragó 4, Szücs, Tiba, Baksa, ill. Gurisatti 2, Kuna 2, Tóth-Csabai 2, Máté Leimeter, Dömsödi
 
Szegedi NVE - Valdor-Szentes 11-14 (1-3, 2-3, 5-5, 3-3)
Gólszerzők: Lendvai 4, Ráski 2, Kenéz 2, Szabó J. 2, Tátrai, ill. Kövér-Kiss 4, Dankina 4, Varga V. 2, Bonca 2, Hevesi, Samsonova
 
Tatabánya Women Water Polo - Dunaújvárosi FVE 5-15 (0-2, 1-5, 3-3, 1-5)
Gólszerzők: Becsey 2, Orbán, Kovács J., Felkai, ill. Garda 4, Sümegi 3, Dobi 3, Horváth B. 2, Mucsy, Kardos, Mahieu
 
UNI-Győr GYVSE - BVSC-Zugló 6-11 (3-2, 0-3, 0-3, 3-3)
Gólszerzők: Szedlák 2, Kurucz 2, Rádli, Kiss A., ill. Gémes 3, Mészáros-Farkas K. 2, Dobos 2, Fekete, Ármai, Kolarova, Polák
 
III. Kerületi TVE -Tigra-ZF-Eger 10-17 (1-5, 4-4, 2-2, 3-6)
Gólszerzők: Brezovszki 4, Kudella 3, Gyöngyössy 2, Koltay, ill. Szilágyi D. 5, Parkes 3, Borsi 3, Szellák 2, Czigány 2, Jancsó, Bódi
 
A bajnokság állása: itt

Vízilabda hírek
női bajnokság