cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Minden elismerésem a játékosoké, hogy ezt a mérkőzést ma így lehozták”

2023. március 14. 21:01

Mint beszámoltunk róla, a magyar férfiválogatott a hétgólos Zalánki Gergő vezérletével fantasztikus győzelmet aratott a zágrábi Világkupa-selejtező zárónapján a horvátok ellen. A házigazda egyszer sem vezetett, így a 13-10-as sikerrel a magyar csapat vehet részt a júniusvégi Szuperdöntőben! Alább a mérkőzés utáni nyilatkozatok.

A mérkőzés tudósítása: ezen a felületen!
Nyilatkozatok

Varga Zsolt szövetségi kapitány

„Mindenképpen tanultunk kell abból, hogy ekkora különbségből – aminek egyébként nem feltétlenül örülök – vissza tudtunk jönni, hogy az amerikaiak elleni vereség után így tudtunk váltani. Hétfőn, a lelkünk mélyén, könnyebbnek gondoltuk azt a mérkőzést, ezért lett belőle egy ennyire nehéz és szétcsúszott meccs. Azért ez előfordul a mai vízilabdában, hogy egy csapatnak ilyen rossz napja van, amikor nagyon megvertük a szerbeket az Eb-n, az sem tükrözte feltétlenül a reális különbséget. Ma teljesen más arcát mutatta a csapat, végigcsináltunk mindent, amit szerettünk volna, a nehéz pillanatokban, amikor visszajöttek döntetlenre, akkor is rá tudtunk tenni egy lapáttal. Minden elismerésem a játékosoké, hogy ezt a mérkőzést ma így lehozták, valóban teljesen más arcukat mutatták, és ezt a legelső pillanattól lehetett érezni.”

Zalánki Gergő, aki 7 góljával a meccs legjobbja lett
20230314_hungary_croatia_41.JPG

„A sport ilyen: hogy kinek mikor jön ki a lépés, azt nem lehet előre kiszámolni, lehet egy ilyen napod, aztán következik három rossz meccs. Ha én minden alkalommal hét gólt lőnék... az egy másik történet lenne... Jó, hogy sikerült győznünk Horvátországban, de azért az az érzés van bennem, hogy jobb lett volna azt az Eb-döntőt megnyerni ellenük, szóval a mostani siker miatt azért tudok olyan nagyon-nagyon örülni.”

Lévai Márton, a válogatott kapusa
KA1_5339.JPG

„Rengeteg meccs van a szezonban, nehéz folyamatosan maximálisan teljesíteni – nyilván kell hozni egy alapszintet, de a hullámzás nagyon benne van mindenkinek a játékában, viszont valóban úgy érzem, hogy ez a Világkupa-selejtező jól sikerült a csapatnak is, és nekem is. Aki a válogatottba jön, az mindig száztíz százalékot akar nyújtani, de ilyen sűrű meccsnaptár mellett tényleg lehetetlen állandóan magas szinten vízilabdázni. Viszont úgy gondolom, a többiek is arról beszélnének, mennyire azon voltunk, hogy kiköszörüljük a tegnapi csorbát, épp ezért ma mindenki ezer fokon égett, mert be akartuk bizonyítani, hogy itt vagyunk, a magyar válogatottban, és nekünk hoznunk kell egy szintet. És ma hoztuk ezt a szintet.”

Manhercz Krisztián, aki három gólt szerzett
20230314_hungary_croatia_26.JPG

„Ugyanúgy álltam oda a büntetőhöz, mint az Európa-bajnokságon, és ugyanoda lőttem, mint a döntőben, csak most laposabban – be is ment. Nem volt kérdés, hogy odaállok Bijaccsal szemben, nem szabad, hogy bárkiben bármilyen félelmi faktor maradjon, aki hibázik, mert a hiba a sport része. Ma is hibáztunk, nem is keveset, mert egyszerre volt nagyon gyors a ritmus, hiszen mindkét csapat folyamatosan a lefordulásokra ment, és fizikális küzdelem is zajlott, nem is akármilyen, ráadásul ez volt az ötödik meccs hét nap alatt. Büszke vagyok a csapatra, hogy ha minden igaz, kivívtuk a továbbjutást, és hogy ilyen körülmények között, hazai közönség előtt meg tudtuk verni a horvátokat.”
 
Férfi Világkupa, selejtező
A-csoport, Zágráb
Magyarország-Horvátország 13-10 (2-1, 5-4, 3-2, 3-3)
Gólszerzők: Zalánki 7, Manhercz 3, Nagy Á., Jansik Sz., Vigvári Vendel, ill. Buric 2, Lazic 2, Zuvela 2, Fatovic, Marinic, Vrlic, Basic
 
További eredmények
Olaszország-Egyesült Államok 20:30-as kezdés
 
Az Egyesült Államok rendezőként tagja a Szuperdöntőnek, rajtuk kívül a két legmagasabban rangsorolt együttes kvalifikál.
 
B-csoport, Podgorica
Georgia-Szerbia 11-11 - ötméteresekkel 12-11
Montenegró-Görögország 8-7
 
A másik csoport Podgoricában játszik, ott Montenegró, Szerbia, Spanyolország, Görögország, Ausztrália és Grúzia küzd a három továbbjutó helyért.
 
A magyar válogatott kerete
Kapusok:
Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda)
Szakonyi Dániel (FTC-Telekom Waterpolo)
Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)
Mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Genesys OSC Újbuda)
Aranyi Máté (Genesys OSC Újbuda)
Burián Gergely (Genesys OSC Újbuda)
Fekete Gergő (FTC Telekom Waterpolo)
Jansik Szilárd (FTC Telekom Waterpolo)
Manhercz Krisztián (Genesys OSC Újbuda)
Molnár Erik (FTC Telekom Waterpolo)
Nagy Ádám (FTC Telekom Waterpolo)
Német Toni (FTC Telekom Waterpolo)
Pohl Zoltán (FTC Telekom Waterpolo)
Vámos Márton (Olympiacos Piraeus)
Vigvári Vendel (FTC Telekom Waterpolo)
Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa)
Zalánki Gergő (Pro Recco)

Tartalék (szükség esetén játszhat)
Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda)


--

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
varga zsolt