cover image
Egyéb

E.ON Női OB I: megállíthatatlan FTC - 16/16

2023. március 7. 21:38

Gerendás György csapata nagyszerű védekezéssel, Neszmély Boglárka, illetve Simon-Illés Anna remeklésével 8-4-re nyert a Dunaújváros ellen, így továbbra is százszázalékos.

A 16. forduló kedden rangadóval kezdődött el: a szombati Euro Kupa-elődöntő visszavágóra hangoló FTC a BL-ben négy közé jutást kiharcoló Dunaújvárost fogadta a Népligetben.
 
A felek első bajnokija a várakozásoknak megfelelően éles parti volt, az addig hibátlan újvárosiak remeklését nehezen állította meg a Fradi - ezúttal azonban hamar igyekezett döntésre vinni. Mindez főleg hátul mutatkozott meg: Gerendás György örömére módfelett összerántotta védekezését a csapata, így az első félidőben Neszmély Boglárka kapujára menő hat lövés egyikéből sem született gólt. Átellenben viszont a rutinos Európa-bajnokok is betaláltak, avagy Tóth-Csabai Dóra két-, Simon-Illés Anna egy gólt jegyzet, plusz betalált Máté Zsuzsanna is, így a nagyszünetben 4-0 állt a táblán.
 
Fordulás után Mahieu Geraldine törte be a vendégek gólcsendjét - válaszul azonban Illés Anna vágott egy duplát! És miután a folytatásban is kíméletlenül zárt a Fradi-retesz, elegendő volt az előny növeléséhez egy Petik Panna-gól, így is tarolt a zöld-fehér alakulat. Az utolsó két percben betalált Farkas Tamara, majd nyolcadik kísérletéből, illetve aztán büntetőből kétszer (mindkétszer a meccsen az újvárosiak legjobbja, Mahieu harcolta ki) Garda Krisztina is, így lett a végén 8-1-ről 8-4. Ami a lényegen nagyon nem változtatott: 16. bajnokiján 16. győzelmét aratta az FTC.
.
E.ON Női OB I
16. forduló
 
FTC-Telekom - Dunaújvárosi FVE 8-4 (2-0, 2-0, 2-1, 2-3)
Gólszerzők: Simon-Illés 3, Tóth-Csabai 2, Máté, Petik, Farkas T., ill. Garda 3, Mahieu

A bajnokság állása: itt
 
 

Vízilabda hírek
női bajnokság