cover image
Szövetség

Madaras Norbert a LEN vezérkarába kerülhet

2023. február 15. 14:24

Komoly változások várhatók a hazai vizes sportok nemzetközi képviseletében azok után, hogy Fürjes Balázs bejelentette: több fontos megbízatása miatt nem tudja vállalni a folytatást. A Magyar Úszó Szövetség Wladár Sándor elnököt jelöli a Büróba,, míg a magyar vízilabda sport nemzetközi képviselete is erősödik, hiszen Madaras Norbert MVLSZ-elnök a LEN Büróba kerülhet be hamarosan.

A vízilabda-család a MÚSZ-hoz hasonlóan megköszönte dr. Fürjes Balázsnak Magyarország képviseletét, a hazai vizes sportok érdekében kifejtett sportdiplomáciai tevékenységét és sok sikert kíván az elkövetkező két „sportos” feladatához, a 2023-as, budapesti atlétikai világbajnokság szervező bizottságának, valamint a NOB Brisbane 2032 olimpiai előkészítő bizottságának tagjaként végzendő munkájához.

A MÚSZ és a Magyar Vízilabda Szövetség vezetői több egyeztetést is folytattak annak érdekében, hogy hazánk a jövőben is megtartsa magas szintű képviseletét a nemzetközi szervezetekben. Ennek elérése érdekében a MÚSZ Wladár Sándor elnököt jelöli a World Aquatics Büro-tagságra, és amennyiben a szervezet vezetősége elfogadja a személyét, akkor lemond az Európai Úszó Szövetségben (LEN) betöltött tisztéről. Miután a MÚSZ és az MVLSZ vezetője egyetértett abban, hogy Magyarország szempontjából kulcsfontosságú a vízilabda sport magas szintű képviselete, a LEN Büróban Wladár Sándor után Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke folytatná a munkát.

„Fontosnak tartom, hogy hosszú évtizedek után a magyar vízilabda ismét képviselőt delegálhat a sportágaink szempontjából két legfontosabb vezető testület egyikébe – közölte Madaras Norbert. – Bízom benne, hogy a magyar Büro-tagok lobbierejükkel mindkét szervezetben segíteni tudják Molnár Tamás szakmai bizottságokban megkezdett munkáját, amely a vízilabda további fejlődését és népszerűsítését szolgálja!”
Szövetségi hírek