cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: a Szolnokot is legyőzte az FTC, így 12/12 a mérlege

2023. február 1. 21:37

A szolnokiak 5-3-ig jól tartották magukat, ám Varga Zsolt csapata Német Toni kiállítása után belehúzott, és magabiztosan gyűjtötte be a bajnoki pontokat (9-4). Nyert még a BVSC, a Honvéd és az Eger.

A 12. forduló késői tévémérkőzésének a bajnoki pontok mellett további tétet adott, hogy előfordulhat, a felek a bajnoki elődöntőben is találkoznak, avagy miután a kiírás szerint a pontokat továbbviszik, voltaképpen egy lehetséges elődöntőt láthattunk.
 
Ebben a papírformának megfelelően az élen százszázalékos mérleggel álló FTC gyűjtötte be a pontokat.
 
Az első negyedben gyors gólváltást (Nagy Ádám, Pásztor Mátyás) követően megakadtak a felek, egyik kapu előtt sem voltak jók a fórmegjátszások, jól takartak a kapusok, Szakonyi Dániel és Bányai Márk, jöttek is a kapufák. Érződött már ekkor, a két nemzetközi kupaporondon is érdekelt együttes nagy munkából érkezett a meccsre, így bármilyen tétet is említhettünk, a küzdelem dominált leginkább.
 
A forgatókönyv a második etapban is hasonló volt - egy darabig. A gólváltás (Vigvári Vendel, Pásztor Mátyás) itt is megvolt, majd a fegyelmezett védekezések tűntek ki, mígnem aztán a Fradi kihasznált két helyzetet, amikor nem ért vissza a teljes szolnoki armada, és így Stylianos Argyropoulos, valamint Pohl Zoltán is eredményesen lőtt.
 
A 4-2-es első félidő után a Fradi görög légiósa alakította 5-2-re az állást, ám kisvártatva Schmölcz Norman szépített. A csendesen csordogáló partit Német Toni cserés kiállítása (törlesztés) pezsdítette fel, Luca Damonte balosa olyat szólt, mint „régen", majd Fekete Gergő aktivitása ért gólt a falban. Hangay Zoltán igyekezett felrázni csapatát, de fór után Pohl Zoltán volt kíméletlenül magabiztos szintén a falból, és ugyan Vismeg Zsombor pazar gólt szerzett elszakadva az emberétől, a záró menetre a 8-4-es FTC-előny soknak tűnt.
 
Tudták ezt a játékosok is, így a záró negyed kvázi békésen letelt, Vigvári az utolsó percben lőtt még egy gólt, ezzel lett 9-4 a vége.
 
Szintén esti meccsen az UVSE csupán az első negyedben volt képes tartani magát a BVSC otthonában - a folytatásban ugyanis a házigazda állva hagyta ellenfelét, gólerős játékkal, kiváló védekezéssel nyert 16-4-re. A Honvéd a Miskolc otthonában győzött fölényesen, míg az Eger a Bitskeyben ütötte ki a Pécs együttesét. 
 
E.ON Férfi OB I
12. forduló
 
FTC-Telekom – Szolnoki Dózsa 9-4 (1-1, 3-1, 4-2, 1-0)
Gólszerzők:
Pohl 2, Argyropoulos 2, Vigvári Vendel 2, Fekete, Damonte, Nagy Á., ill. Pásztor 2, Schmölcz, Vismeg Zs.
 
BVSC-Zugló - UVSE 16-4 (1-1, 5-1, 4-1, 6-1)
Gólszerzők:
Tátrai 4, Gyárfás 2, Gál 2, Sziládi 2, Csacsovszky A., Kovács P., Csapó, Nagy M. Szabó II B., Batizi, ill. Bencz, Korényi, Tamás, Ionescu

PannErgy-Miskolci VLC – EPS-Honvéd 4-12 (1-1, 0-2, 3-2, 0-7)
Gólszerzők:
Várkonyi 2, Böröczky, Krasznai, ill. Simon H. 2, Sugár 2, Nyíri 2, Fejős, Hosnyánszky, Manhercz Á., Gregor, Ekler B., S. Hessels

Tigra-ZF Eger – PVSK-Mecsek Füszért 14-6 (4.1, 3-0, 1-3, 6-2)
Gólszerzők:
Baksa 3, Dóczi 2, Krijestorac 2, Lőrincz B., Kovács G., Szalai, Rádli, Griesztbacher, Gólya, Murisic, ill. Keresztúri 3, Kolozsi, Vogel Simon, Gaszt

Az állás: ezen a felületen
Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság