cover image
Egyéb

Férfi Euro Kupa: a Vasas hatgólos előnyben, a Szolnok egygólos hátrányban

2023. január 25. 20:00

A Komjádi-uszodában az angyalföldiek remek védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel újfent négy gólon tartották a szerb Sabac csapatát (10-4), és köszönötte így a meccs napján 40. születésnapját ünneplő vezetőedzőjüket, Slobodan Nikicet. A szolnokiak izgalmas partin 13-12-re kikaptak otthon az olasz Trieste alakulatától. A negyeddöntő visszavágóit két hét múlva rendezik.

Slobodan Nikic, a Vasas szerb vezetőedzője nem győzte óvatosságra inteni csapatát, mondván nem szabad kiindulni a felek spliti Bajnokok Ligája-selejtezős összecsapásából, amikor a mieink 13-4-gyel abszolválták a partit. A szerb együttes azóta ugyanis sokat fejlődött, bizonyította mindezt hazája bajnokságában is.
 
Az angyalföldiek pólósai betartották mesterük kérését, kellő intenzitással, a védekezést szigorúan véve mentek a csatába - le is hozták az első negyedet kapott gól nélkül. És miután a gólok ebből is kiindulva jöttek (Drasko Brguljan, Ivan Nagaev, Mezei Tamás), 3-0-s volt a rajt a Komjádiban.
 
A forgatókönyv ezt követően sem változott nagyon, avagy Branislav Mitrovic előtt jól zárt a fal, és nőtt, nőtt az előny. A nagyszünetben 7-3-as, fordulás után egy újabb kapott gól nélküli negyednek hála 9-3-as volt az előny, avagy a VK Sabac nem volt egy súlycsoportban magyar ellenfelével. A záró menet úgymond békés 1-1-et hozott, azaz hatgólos előnnyel mehet a visszavágóra a Vasas, és köszöntötte így a meccs napján 40. születésnapját ünneplő vezetőedzőjét. 

A selejtezőben a BVSC-t 10-7-re legyőző Trieste Szolnokon igyekezett újabb magyar skalpot szerezni - sikerült neki...
 
Pedig jól kezdett Hangay Zoltán csapata, hiszen 1-2 után a második negyed elején 4-2-re fordított, majd állandósította kétgólos előnyét (5-3, 6-4, 7-5). Sőt akkor is tudott újítani, amikor a japán Inaba vezérletével rohamozó olasz együttes egyenlített - Kovács Gergő és Belényesi Dávid találatával állt vissza a plusz kettő a harmadik menet közepén. A végére egyre olvadt az előny, sőt a vendégek a záró menetben 3-0-s szakaszt produkálva vezettek 13-11-re. Jansik Dávid találata állította be a végeredmény, mert hiába rohamozott a végén a Szolnok, maradt az eredmény; két hét múlva (február 8.) feltétlen javulni kell védekezésben a továbbjutáshoz. 

Férfi Euro Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések

A-Híd-VasasPlaket - VK Sabac (szerb) 10-4 (3-0, 4-3, 2-0, 1-1)
Gólszerzők: Nagaev 3, Brguljan 2, Randelovic 2, Konarik, Mezei, Bátori, ill. Repanovic 2, Barac, Stojanovic
 
Szolnoki Dózsa - Trieste Pallanouto (olasz) 12-13 (3-2, 4-4, 4-4, 1-3)
Gólszerzők: Pásztor 3, Belényesi 2, Kovács G. 2, Szeghalmi, Schmölcz, Pető, Jansik D., Vismeg Zs., ill. Inaba 5, Bini 3, Bego 2, Vrlic, Valentino, Mezzarobba
 
Panionios GSS (görög) - CSM Oradea (romániai) 10-5
EN Tourcoing (francia) - RN Savona (olasz) 5-8

Vízilabda hírek
euro kupa