cover image
Egyéb

E.ON Női OB I: harmadszor is FTC - hibátlan maradt a Gerendás-csapat

2023. január 22. 17:16

A Magyar Kupa döntője és az Euro Kupa-parti ismét legyőzte a Fradi az UVSE-t, ezúttal 13-6-ra, ami azt jelenti, hogy a dunaújvárosiak mellett a zöld-fehérek állnak százszázalékos teljesítménnyel az élen.

„Ha csak erre építünk, akkor biztos zakó..." - utalta a 8. forduló női rangadója előtt Gerendás György arra, hogy a felek szezonbeli korábbi csatáit megnyerő FTC nem a múltból indul ki, sokkal inkább abból, hogy „Jó csapatunk van."
 
A másik oldalon Benczur Márton vezetőedző azt emelte ki, hogy a felek nyilvánvalóan folyamatosan fejődnek, így a meccseken reményei szerint bármi megtörténhet. Mint fogalmazott: „Az egymás elleni meccseinket háromszor láttam, megvoltak a lehetőségeink, ám kritikus pillanatokban nem vettük át a vezetést. Érdekes sakkjátszmák ezek."
 
Ebben a sakkjátszámában mindkét oldalon válogatott játékosok hiányoztak: hazai oldalon Farkas Tamara, a vendégeknél Rybanksa Natasa és Faragó Kamilla nem lehetett a népligeti medencében. Ott volt a lelátón Bíró Attila szövetségi kapitány, aki kíváncsian várta a partit.
 
A hiányzókat egyértelműen az UVSE oldalán nem voltak képesek megfelelően pótolni - ezt bizonyította például az első félidőben lőtt mindössze két gól. Mert hiába vezetett Peresztegi-Nagy Kinga találatával a vendég együttes, az FTC hamar fordított: Kuna Szonja, majd fórból Dömsödi Dalma lőtt gólt az amúgy jól védő Magyari Alda kapujába. A másik oldalon Neszmély Boglárka ezúttal is rendkívül magabiztosan védett, büntetőt is fogott, igaz, nem kis blokkokkal segítették társai. A második negyedben nyílt az olló, hiszen Pőcze Panna és Máté Zsuzsanna góljaira nem érkezett válasz, Benczur mester időkéréssel igyekezett rendet tenni a fejekben...
 
fradikauvse2.jpg Varró Eszter szép centergóllal szépített ugyan, de Estelle Millot emberelőnyből, Gurisatti Gréta akcióból köszönte be, így alakult ki a 6-2-es félidei állás.
 
Térfélcserét követően sem változott a forgatókönyv, a pazarul védekező zöld-fehérek kézben tartották a meccset. Varró Eszter centerben ügyeskedett ugyan, Mácsai Eszter értékesítette a büntetőt, de Dömsödi és Kuna egyaránt második gólját szerezte, így már 8-3 állt a táblán. Az FTC hamar elveszítette a kipontozódó balkezesét, Leimeter Dórát, de mindez ezúttal nem számított. Nem számított, mert az FTC nem engedte közelebb ellenfelét, Tiba Panna góljára például Simon-Illés Anna hamar válaszolt.
 
A 9-4-ről induló záró menetben sok kérdés nem maradt, az UVSE talán lélekben is feladta, így tovább nőtt a különbség. A vége 13-6 lett, magabiztosan győztek a hazaiak. Mindez azt jelenti, hogy a Dunaújváros mellett az FTC maradt százszázalékos a bajnokságban.
 
fradikauvse3.jpg E.ON Női OB I
8. forduló

FTC-Telekom – UVSE 13-6 (2-1, 4-1, 3-2, 4-2)
Gólszerzők:
Kuna 3, Gurisatti 3, Dömsödi 2, Máté 2, Pőcze, Millot, Simon-Illés, ill. Tiba 2, Mácsai E., Varró, Peresztegi-Nagy, Hajdú
 
A bajnokság állása: itt
Vízilabda hírek
női bajnokság