cover image
Egyéb

E.ON Női OB I, 8. forduló: eddig papírforma - de jön az FTC-UVSE rangadó

2023. január 21. 18:50

A Magyar Kupa döntője és az Euro Kupa-parti után újfent összecsap a két, egyaránt hibátlan bajnoki mérleggel álló fővárosi együttes - vasárnapi, népligeti összecsapásukat (16:15) az M4 Sport+ élőben közvetíti.

A 8. forduló eddigi összecsapásain a papírforma érvényesült: a százszázalékos mérlegét megőrző Dunaújváros a Tatabánya, a 9. pontját szerző Szentes a Szeged, a Stieber Mercedes kezei között szépen fejlődő BVSC a Győr, az Eger pedig a III. kerületi TVE ellen gyűjtötte be magabiztosan a három pontot.
 
Vasárnap 16:15-től pedig következik a forduló rangadója, az FTC és az UVSE találkozója, amelyet az M4 Sport+ élőben közvetít a Népligetből. A felek rövid időn belül harmadszor találkoznak: a december 17-ei Magyar Kupa döntőjében 9-5-re, egy hete, január 15-én az Euro Kupa franciaországi csoportjában 10-8-ra nyertek a zöld-fehérek. A bajnokságban először találkoznak, és miután a Dunaújvároshoz hasonlóan mindkét csapat szászszázalékos eddig, komoly a tét.
 
„Megnehezíti a dolgunkat, hogy háromból háromszor nyerni nehezebb, avagy a szériák előbb-utóbb mindig megszakadnak - remélem, nem most lesz ez. Jó lenne úgy folytatni a bajnokságot, hogy megőrizzük a veretlenségünket" - említette Gerendás György.
 
A Fradi balkezes olimpiai bronzérmese, Leimeter Dóra annyival egészítette ki mesterét, hogy „Az Egerrel hasonlóan rövid idő alatt játszottunk háromszor, így van némi rutinunk abban, hogy mikor mennyit lehet ilyenkor megmutatni. A kupadöntőben nem lehetett tartalékolni, a múlt heti találkozó azonban kevésbé volt fontos. Minden pontra szükségünk van, így megyünk neki a találkozónak."
 
A címvédő teljesítményét talán rapszodikusabbnak nevezhetjük, ami nem csoda: Benczur Márton együttese a szezonban egyetlen alkalommal sem tudott kiállni kompletten, az Euro Kupában speciel Rybanska Natasa mellett Faragó Kamilla sem játszhatott. A fiatalok tehetségesek, nem vitás, ám nyilvánvalóan idő kell nekik, míg megszokják, nincs mellettük egy olyan típusú vezér, mint Keszthelyi-Nagy Rita volt éveken keresztül. A vezetőedző rendre kiemelte, hogy büszke csapatára, hogy a nehézségek dacára továbbra is felveszi a versenyt a legjobbakkal - szinte bizonyos, így lesz ez vasárnap is.
  
E.ON Női OB I
8. forduló
 
Valdor-Szentes - Szegedi NVE 10-5 (3-1, 3-1, 2-1, 2-2)
Gólszerzők: Varga V. 3, Mácsai K. 3, Hevesi, Tóth F., Boca, Samsonova, ill. Lendvai 2, Szabó K., Tátrai, Szabó J.
 
Dunaújvárosi FVE - Tatabánya Women Water Polo 20-7 (3-1, 5-1, 7-1, 5-4)
Gólszerzők: Dobi 6, Jonkl 4, Garda 3, Sümegi 3, Horváth B., Mucsy, Szabó N., Somogyvári, ill. Zink 3, Zantleitner H. 2, Rajna, Kovács J.
 
BVSC-Zugló - UNI-Győr GYVSE 16-6 (4-1, 3-2, 4-1, 5-2)
Gólszerzők: Gémes 3, Fekete 2, Dobos 2, Urvári 2, Bereczki 2, Mészáros-Farkas K., Ármai, Kolarova, Kele, Polák, ill. Török 2, Vaszari, Németh V., Szedlák, Dróth
 
Tigra-ZF- Eger – III. Kerületi TVE 12-6 (4-1, 2-2, 3-2, 3-1)
Gólszerzők:
Szilágyi D. 4, Jancsó 3, Czigány 2, Kékesi, Szellák, Katona, ill. Brezovszki 4, Veresné Illés 2

A bajnokság állása: itt
Vízilabda hírek
női bajnokság