cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: ismét rangadót játszik a címvédő

2023. január 20. 13:49

Teljes fordulót rendeznek szombaton a férfibajnokságban, a Ferencváros és a Vasas mérkőzését övezi majd a legnagyobb érdeklődés alighanem.

Ha a Vasas nagy bravúrral legyőzné a Ferencvárost, a Szolnok pedig hozná az egyébként vélhetően nagyon nehéz „kötelezőt" Szegeden, Hangay Zoltán csapata átvenné a vezetést a 10. forduló végére a bajnokságban.

Az a Szolnok, amely még nem találkozott az FTC-OSC-Vasas trió egyikével sem mindezidáig, és amely az első fordulóban csak döntetlenre végzett Egerben. Azóta viszont menetel, ráadásul a nemzetközi kupában is, az Euro Kupában a legjobb nyolc között van, és szerdán a Trieszt együttesét fogadja.

A Szeged legutóbb Miskolcon játszott döntetlent, közvetlen riválisának otthonában, most eltökélten fogadja a szolnokiakat, legnagyobb örömére a Tiszavirág-uszodában - izgalmas meccsre számítunk.

Visszatérve a forduló rangadójára: az M4 Sport+ élőben közvetíti 17 órától a Komjádi-uszoda házi presztízscsatáját (az FTC a nagy meccseit itt játssza), Varga Zsolt csapata az OSC elleni csúcstalálkozó megnyerésével hangolt erre a csatára, a Vasas a Honvéd elleni vereség után a Pécs ellen melegített, 21 gólt szerezve.

Mindkét csapatra nagy meccs vár a hét közepén, hiszen az FTC a Novi Belgrádot fogadja a Bajnokok Ligájában, míg a Vasas a Sabac csapatát látja vendégül, ezeket a feladatokat vezeti fel a szombati mérkőzés.

A Magyar Kupa elődöntőjében találkozott egymással a két csapat, akkor 13-9-re nyert a Ferencváros, a többi közt a legutóbb az OSC-nek 5 gólt vágó Varga Dénes, valamint Stylianos Argyropoulos 3-3 góljával. Azon a meccsen az első félidőben volt hatékonyabb a bajnokságban még veretlen FTC, most ezt fékezné meg a Vasas.

A játéknap egyébként az UVSE-Miskolc találkozóval indul, Vincze Balázs együttese a KSI ellen első győzelmét szerezte szerdán, most már tehát a második sikerükre hajt. A szakember 20 pontot tűzött ki magának és csapatának az alapszakaszra, van egy olyan érzésünk, hogy ebből a 20-ból ezen a meccsen is begyűjtene egyet vagy hármat. A miskolciak a BVSC elleni bravúros iksz után a Szeged ellen odahaza remiztek, kíváncsiak várjuk a találkozót.

Az említett BVSC azóta legyőzte a Honvédot némi meglepetésre, de nehéz dolguk lesz Kaposváron szombat délután, a hazaiak rég szereztek pontot. A Pécs a KSI ellen tenné meg ezt, de a vendégek felszabadultan ugorhatnak vízbe idegenben, kevésbé nyomja majd őket a teher.

Az OSC-Eger találkozóra pár éve még nagy várakozással tekintettünk, most egyértelműen a hazaiak az esélyesek. Ahogyan a Honvéd-Szentes mérkőzésen is.

E.ON OB I, 10. forduló:

UVSE-PannErgy-Miskolci VLC - 12:30
Kaposvári VK-BVSC-Zugló - 16:00
Szegedi VE-Szolnoki Dózsa - 16:30
FTC Telekom-A-Híd VasasPlaket - 17:00 TV: M4 Sport+
EPS-Honvéd-MetalCom-Szentes - 19:00
PVSK Mecsek Füszért-KSI SE - 19:00
Genesys-OSC Újbuda-Tigra-ZF Eger - 19:00

A bajnokság állása:

1. FTC 27 pont, 2. Szolnok 25 pont, 3. OSC 24 pont, 4. Vasas 24 pont, 5. Eger 16 pont, 6. Honvéd 15 pont, 7. BVSC 13 pont, 8. Szeged 9 pont, 9. Miskolc 8 pont, 10. Pécs 7 pont, 11. Kaposvár 6 pont, 12. UVSE 4 pont, 13. Szentes 3 pont, 14. KSI 1 pont
Vízilabda hírek