cover image
Egyéb

Utánpótlás konferencia: Cseh Sándor is összefoglalót ad

2023. január 20. 9:23

A Magyar Vízilabda Szövetség férfi utánpótlás szakágának szakmai igazgatója is előad az MVM Dome-ban rendezendő január 27-i konferencián. Nemcsak a 2022-es sikerekről és azok hátteréről lesz szó, hanem a következő időszak teendőiről is.

Mondhatnánk, hogy hálás lesz a feladata Cseh Sándornak az egy hét múlva rendezendő konferencián, hiszen parádésan alakult az előző év férfi utánpótlás-válogatott szezonja: három világesemény, három érem, köztük két arany, melyek közül kiemelkedik az U18-as válogatott belgrádi sikere - ezen események hátterét kell összefoglalnia.

De jól ismerjük a szakembert, egészen biztosan kiemeli majd azokat a pontokat is, amikben fejlődésre és előrelépésre van szükség, hogy a sikereket állandósítani tudja a sportág. Elvégre a munkában hisz, ami már az új szezonban is gőzerővel zajlik.

„Remélem, hogy nem lesz más ez a konferencia, mint a korábbiak, mert utólag azt kaptuk vissza, hogy az előzőek nagyon jól sikerültek. Nyilván az ember ilyenkor egy kicsit izgul, de bízom benne, hogy ez a mostani is jól illeszkedik majd a korábbiakhoz" - fogalmazott Cseh Sándor, aki tehát a 2022-es nyár tapasztalatairól beszél majd előadásában, miután szót ejt az eddigi törekvések eredményességéről is.

„Igen, kitérek majd egy kicsit az elején arra, hogy az elmúlt időszakban honnan hová jutottunk - merthogy eljutottunk -, mik voltak a szakmai munka alapelvei, és mennyire működnek ezek a gyakorlatban. Egyébként pedig az „aktualitásokról" beszélek, ami mindig változik, egy-egy torna vagy egy-egy nyár után más az összkép. Ezekre pedig mindig próbálunk reagálni, és meghatározni a következő fél, egy évre a fő célokat, ezekről próbálok majd beszámolni és beszélni. Igyekszem ezt majd úgy megoldani - függetlenül attól, hogy a szakma képviselői lesznek jelen -, hogy ne legyek túl aprólékos, ne merüljek el túlságosan a részletekben. A jelenlévő edzők nagy része nem a válogatott játékosokkal dolgozik, így megpróbálok számukra is néhány hasznos információt megosztani, amit tehát felhasználhatnak majd azokban a klubokban, műhelyekben, ahol mondjuk 30-40 gyerek van egyszerre a vízben."

A korosztályos-válogatottak már az év elején munkába álltak, a martfűi edzőtáborban egymásnak adták, adják a kilincset a korosztályok.

„Úgy alakítottuk ki az utánpótlás-bajnokságok menetrendjét, hogy ilyenkor lehessen alapozni a klubokban, ne legyenek mérkőzések, ezzel párhuzamosan pedig minden válogatottal tudunk edzőtábort szervezni. Nem túlzás, egész hónapban mennek az edzések. Erre már van egy kialakult rendszerünk, ami alapján ki merem jelenteni, hogy nagyon jól működnek ezek az edzések, szakmailag és a hangulatot illetően is" - mondta Cseh Sándor, hozzátéve, hogy rövid időn belül hivatalosan is bemutatják majd a korosztályos válogatottak mellett dolgozó szakmai stábok tagjait.
 
Az MVM Dome-ban rendezendő konferencia részletei az alábbiakban olvashatóak, az esemény sajtónyilvános lesz.

RÉSZLETEK

Időpont: 2023. január 27., péntek
Regisztráció: 9:00 órától
Kezdés: 9:30 (tervezett befejezés: 14:00, kávészünettel)
Helyszín: MVM DOME


Program és előadók:
1. Madaras Norbert - megnyitó és elnöki tájékoztató
2. Dr. Gór-Nagy Miklós - az MVLSZ átalakított struktúrájának ismertetése
3. Székely Bulcsú - tájékoztatás az utánpótlás-nevelés területén végzett munka eredményeiről és a következő időszak kihívásainak ismertetése
4. Varga Zsolt - taktikai repertoár, támadás építés, Párizs2024 program
5. Bíró Attila - fiatalokkal szemben támasztott szakmai igények
6. Cseh Sándor - 2022 nyár tapasztalatai


A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztrálni január 25-ig lehet a zoltan.toth@waterpolo.hu címen.
 
Vízilabda hírek