cover image
Egyéb

E.ON OB I: az UVSE nyerte a KSI elleni presztízsrangadót

2023. január 18. 13:32

Hatékonyabban és pontosabban támadott, valamint jobban védekezett az UVSE a szerdai matinémérkőzésen, ezzel első győzelmét szerezte a bajnokságban.

Egyfajta El Classico a KSI és az UVSE párharca, a két legnagyobb utánpótlás-nevelő műhely „felnőttcsapata" az OB I-ben is nagy presztízsű meccseket vív. A mostani meccs ráadásul két nyeretlen együttes találkozója volt, mindkét fél szerette volna megízlelni a győzelem ízét.

A rangot csak emelte, hogy a helyszínen nézte végig a meccset Székely Bulcsú, az Utánpótlás Bizottság elnöke, Cseh Sándor utánpótlás szakmai igazgató, Varga Dániel, az OSC vezetőedzője, Kovács Róbert, a juniorválogatott szövetségi edzője, Nyéki Balázs, a felnőttválogatott másodedzője, de ott volt a meccsen Konarik Ákos, Vigvári Vince, Burián Gergely, Bisztritsányi Dávid, Molnár Erik és Bátori Bence is.

A mérkőzés előtt köszöntötték Korényi Balázst, az UVSE csapatkapitányát 300. OB I-es meccse alkalmából.

Hasonlóan az előző napi, FTC-OSC rangadóhoz, ezúttal is gólszegényen indult a meccs, Korbács Gábor törte meg a csendet, míg a KSI-re többször is kontrát fújtak, így nem tudtak kibontakozni az elején - a kapuban pedig Korom Dániel is remekelt.

Kimaradt KSI-helyzettel, majd újabb Korbács-góllal indult a második negyed, hogy aztán Szépfalvi Gergely harcoljon ki fórt (mindössze a másodikat a meccs 11. percében) - kimaradt ez is. Ionescu Erik növelte az UVSE-előnyt akciógóljával, majd hiába védett Fejes Kristóf nagyot, Garancsy András a kipattanót bevágta, 0-4.

Szalai Péter a 13. percben szépített akciógóllal, de Tamás Kevin szép emberelőnyös lövéssel állította vissza a négygólos különbséget (1-5). Szentesi Ádám csavargólja szépségdíjas volt, de Iriczfalvi Gábor bombája is, 2-6.

Nem lehetett azt mondani, hogy eldőlt a meccs, hiszen a KSI is képes nagy mélységekből visszakapaszkodni. Más kérdés, hogy ezen a napon nagyon jól működött az UVSE-blokk, nem nagyon jutott el a kapuig a labda. Nagy Ákosé eljutott (3-6), a KSI éledezett, Horváth János az egyik időkérésnél annyit kért övéitől: „egy picit nyugodjunk meg". Korbács Gábor és Bencz Rolf emberelőnyös gólja törte meg a hazaiak lendületét (3-8), de Szalai Péter gyönyörű ejtéssel jelentkezett kisvártatva - azonnal válaszolt rá Szécsi Marcell.

Nagy Ákos még szépített, négygólos előnnyel várhatta az utolsó nyolc percet az UVSE.

Bencz Rolf toldotta meg rögtön emberelőnyből, majd Bede Marcell egy gyors kontra végén iratkozott fel a jegyzőkönyvbe (6-10). Ekkorra viszont már eldőlt a mérkőzés, annak ellenére, hogy a KSI még nem adta fel, szépített az eredményen. Három perccel a vége előtt már csak hárommal ment az UVSE.

2:25-tel a vége előtt emberelőnyben ki is kérte idejét Horváth János, de Nagy Ákos labdája Korom Dániel kezében landolt. Egy támadással később Szalai már nem hibázott, de az utolsó perc kapkodásainak köszönhetően már nem tudott még közelebb férkőzni a pályaválasztó.

Megérdemelten nyert az UVSE, ezzel első sikerét szerezte a bajnokságban.  
 
Horváth János, a KSI vezetőedzője:
„Gratulálok az UVSE-nek, az első két negyed alapján mindenképp megérdemelték a győzelmet. Beragadtunk, a támadójátékunk az első két negyedben értékelhetetlen volt. Utána csak kapaszkodtunk, kozmetikáztuk az eredményt.”

Vincze Balázs, az UVSE vezetőedzője:
„Nagyon örülök a szezonbeli első győzelmünknek. Magabiztosan kezdtünk, a félidőig jól is játszottunk. A játék termése volt az, hogy a végén sikerült győztesként elhagyni a mérkőzést. Gratulálok a KSI-nek, hogy a második félidőben a szokásos módon harcoltak, küzdöttek, kezdett emelkedni a vérnyomásom, a pulzusom. Múlt héten a Szentest is utolérték, de szerencsére minket most nem, volt egy-két fontos védés és jó támadásbefejezés, ami ezt megakadéályozta. Bízom benne, hogy ezt a győzelmet még sok követi, 20 pont körüli mennyiséget terveztem erre a szezonra a kezdés előtt. Eddig sokáig 1 pontunk volt, örülök, hogy innen elmozdultunk.”


E.ON OB I, 9. forduló:

KSI SE-UVSE 9-11 (0-1, 2-5, 3-3, 4-2)
Gólszerzők:
Iriczfalvi 3, Szalai P. 3, Nagy Á. 2, Bede, illetve Korbács 4, Bencz 2, Ionescu, Garancsy, Tamás, Szentesi Á., Szécsi
Vízilabda hírek