cover image
Egyéb
Utánpótlás

Január 27.: utánpótlás-konferencia a támpontok, a közös gondolkodás jegyében

2023. január 18. 9:11

Jövő hét pénteken, az MVM DOME-ban izgalmas előadásokkal készülnek a szakemberek - miként Székely Bulcsú fogalmazott: az eredmények fényesek, a rendszert azonban mindig egészében kell nézni, feltárni a hiányosságokat, és közösen tenni ellenük. Az ingyenes eseményére várják a regisztrációkat!

Tekintettel arra, hogy a mögöttünk hagyott esztendőben fiú- és lányfronton is minden korosztályos világversenyen dobogón állhatott a magyar válogatott, három alkalommal annak a tetején, mondhatnánk, minden a legnagyobb rendben a magyar póló utánpótlásában. Ennek nem ellentmond Székely Bulcsú, az Utánpótlás Bizottság elnöke, ugyanakkor kendőzetlen őszinteséggel fejti ki: „Természetesen örülünk ezeknek az eredményeknek, jó visszaigazolása a válogatottaknál és a klubokban zajló szakmai munkának, mindazonáltal az utánpótlásunk helyzetét, annak milyenségét nem az eredmények határozzák meg elsősorban. A rendszert mindig teljes egészében kell nézni, a további előrelépéshez fel kell tárni a hiányosságokat, és tenni ellenük."
 
Avagy a 2022-es sikerek után sincs megállás, a háttérben is zajlik a munka, amelynek ékes bizonyítékaként a Magyar Vízilabda Szövetség, annak Utánpótlás Bizottsága január 27-én, pénteken újfent utánpótlás-konferenciát rendez!
 
„Az előző konferencia előtt a közös kommunikáció további erősítéséről beszéltem, és tulajdonképpen most sem mondhatok mást, hiszen egy ilyen esemény nagymértékben segíti a közös gondolkodást - említette Székely Bulcsú. - Szeretnénk támpontokat adni, az őszinteség jegyében rávilágítani a hiányosságainkra, a fejlődési vonalra."
 
Miután a korábbi konferenciák kellő tapasztalatokat adtak, sydneyi olimpiai bajnokunkat arról kérdeztük, hogy mennyire mérhető ezeknek az összejöveteleknek a sikeressége.
 
„A legnagyobb siker az, hogy érezhetően van igény ezekre az eseményekre, így határozott célunk, hogy minden évben egy-két, esetleg három alkalommal megszervezzük. Sikernek nevezhetem a rendre megjelent magas létszámot, illetve azt, hogy a nívós előadások után kisebb csoportokban folytatódnak a megbeszélések, ötletelések. Hogy a konferenciák egy konkrét eredményét is elmondjam: az utánpótlás-bajnokságok versenykiírását nem három-négy ember közös leülése után írtuk ki, hanem kikérve a benne dolgozók szakmai véleményét, meghallgatva bárkit, aki hozzá akart szólni, tehát mindent kitéve az asztalra döntöttünk."
 
A 2023-as, sajtónyilvános konferenciának is hasonló tehát a célja, összehozza az utánpótlásban dolgozó feleket - január 27-én, pénteken hazánk exkluzív konferenciatermében, az MVM DOME-ban várják az ország minden területéről a szakembereket. Fontos kiemelni, hogy a programot úgy tervezik, hogy a délutáni edzéstartásra mindenki hazaérhessen.
 
RÉSZLETEK
Időpont: 2023. január 27., péntek
Regisztráció: 9:00 órától
Kezdés: 9:30 (tervezett befejezés: 14:00, kávészünettel)
Helyszín: MVM DOME


Program és előadók:
1. Madaras Norbert - megnyitó és elnöki tájékoztató
2. Dr. Gór-Nagy Miklós - az MVLSZ átalakított struktúrájának ismertetése
3. Székely Bulcsú - tájékoztatás az utánpótlás-nevelés területén végzett munka eredményeiről és a következő időszak kihívásainak ismertetése
4. Varga Zsolt - taktikai repertoár, támadás építés, Párizs2024 program
5. Bíró Attila - fiatalokkal szemben támasztott szakmai igények
6. Cseh Sándor - 2022 nyár tapasztalatai
 
Részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Regisztrálni január 25-ig lehet a zoltan.toth@waterpolo.hu címen.
 
„Ezúttal is izgalmas előadásokkal készülünk, az interaktivitást a program időbeosztásához igazodva fontosnak tartjuk, mindazonáltal mindenkit bíztatunk arra, hogy a konferencia után bátran keressenek bennünket, a közös gondolkodás vihet bennünket igazán előre" - fogalmazott Székely Bulcsú.

 
Vízilabda hírek
Utánpótlás
konferencia