cover image
Egyéb

E.ON OB I: a Honvéd a Vasast, a Miskolc a BVSC-t lepte meg!

2023. január 14. 20:03

Két meglepőbb eredmény is született a férfibajnokság nyolcadik fordulójának szombati játéknapján.

Egy alsóházi rangadóval indult a nyolcadik forduló (a Ferencváros-UVSE bajnokit már pénteken lejátszották, 15-6 a vége), mind a KSI, mind a Szentes első győzelmére törekedett. A vendégek új vezetőedzővel, Komlósi Péterrel vágtak neki a találkozónak, amit végül 12-11-re megnyertek.

Végig a vendégek vezettek, 7-4-nél már három góllal, de a hazaiak visszajöttek a meccsbe, az egyaránt ötgólos Nagy Ákos és Szalai Péter tett erről, három perccel a harmadik negyed vége előtt már csak 8-7-re mentek a vendégek. De még abban a szakaszban lőttek kettőt a szentesiek, és nem engedték a KSI-nek a felzárkózást.

Nagy Ákos 1 másodperccel a vége előtt csak szépíteni tudott már, a hazai pontszerzés elmaradt végül. Horváth János, a KSI vezetőedzője a meccset követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, talán most először csalódott egy bajnoki után, az övéi talán nem hitték el, hogy lehet keresnivalójuk.

A KSI legközelebb az UVSE ellen veselkedhet neki ismét a pontszerzésnek, azt a meccset szerdán délelőtt rendezik majd.

Némi meglepetésre pontot szerzett viszont a Miskolc a BVSC uszodájában, a 10-10-es eredmény egyértelműen siker a miskolciak számára. A győzelmet a legvégén leginkább a Krasznai Bendegúz-Várkonyi Ádám kettősnek köszönheti az MVLC.

Merthogy bár a meccs elején 3-1-re is vezettek a vendégek, a hazaiak egy idő után átvették a kezdeményezést, és a negyedik negyed elején már 9-6-ra is vezettek, Mészáros Mátyás végül 4 gólig jutott a BVSC-ben. Akkor viszont Krasznai Bendegúz két centergóllal jelentkezett, betalált Oltean Sebastian is, s bár 10-9-nél visszavette a vezetést a BVSC, egy Krasznai által kiharcolt (épp a 10. hazai gólt szerző Gyárfás Tamás szabálytalankodott) büntető révén Várkonyi Ádám (3 másodperccel a vége előtt) meglőtte a pontot érő tizedik vendéggólt.

Szoros meccset vártunk az Eger és a Szeged randevúján, ehhez képest már 4-0-ra is vezetett az Eger, innen próbált felzárkózni Kiss Csaba csapata. Ez végül sikerült, 6-4-nél és 7-5-nél is mutatkozott még esély a bravúros pontszerzésre, de végül ez elmaradt. A vége 8-7-es egri siker.

Fordulatos és meccs volt a Vasas és a Honvéd találkozója, de ezt is vártuk, igazi rangadónak számított ez a mérkőzés. Végül a Honvéd örülhetett, s hogy miért? Mert volt egy nagyszerű kapusteljesítménye Decker Attila révén. Mert még mindig ott van soraiban a végül 4 góljával a meccs legeredményesebb játékosaként záró, óriási gólokat lövő Hosnyánszky Norbert. Mert kiválóan működtek a blokkok és a speciális védekezés. Mert kikapcsolták a játékból a góllövőlistát vezető Konarik Ákos-Ivan Nagajev kettőst (ketten együtt 1 gólig jutottak). Mert Hessels Sebastian kíméletlen végrehajtó volt emberelőnyben. S mert jobban pörögtek.

„Jól koncentráltunk a meccs elején, és ezt végig tudtuk vinni az egész mérkőzésre. Az utolsó negyedben próbáltunk még egy lapáttal rétenni, mert azt gondoltuk, hogy agresszívebb lesz a Vasas játéka. Jól működött a védekezés, a blokkok is na meg Ati is" - fogalmazott a háromgólos Hessels Sebastian az M4 Sport élő közvetítésének végén.

„Nagyon boldog vagyok, gratulálok a játékosaimnak, fantasztikusan játszottak. Nyolc gólon tartani egy Vasast nagy dolog. Sokszor bennünk van, hogy 10 gól felett lövünk, el is szoktam mondani a játékosaimnak, hogy az eredményességünk főleg a védekezésünkön múlik. Ma ez megvolt, Decker Attila fantasztikus napot fogott ki, de ez nem meglepő, vannak ilyen meccsei. Hadd emeljem ki Hosnyánszky Norbertet is, aki fantasztikusan irányította a csapatot és hatalmas gólokat lőtt" - értékelt a győztes vezetőedző, Szivós Márton.

„A harmadik és a negyedik negyedben nem játszottunk jól, de kiállításokat sem kaptunk. Most a meccs alapján úgy tűnik, vannak problémáink, ezeket meg kell beszélni, majd menni tovább. Sajnálom, hogy így alakult" - összegzett Szlobodan Nikics, a Vasas vezetőedzője.

A két esti meccsen nem született meglepetés. A Szolnok Pécsen húzta be a kötelezőt, míg az OSC a Kaposvárt győzte le a Nyéki Imre Uszodában úgy, hogy fiatal játékosai, Szücs Dániel és Kondor Zalán is feliratkozhattak a gólszerzők közé.

E.ON OB I, 8. forduló:

KSI SE-MetalCom-Szentes 11-12 (3-3, 1-4, 3-3, 4-2)
Gólszerzők
: Nagy Á. 5, Szalai P. 5, Iriczfalvi, illetve Mátyók 3, Chilkó 3, Hegedűs B. 2, Vismeg Botond 2, Gusarov 2

BVSC-Zugló-PannErgy-Miskolci VLC 10-10 (1-2, 4-3, 2-0, 3-5)
Gólszerzők:
Mészáros M. 4, Csapó M. 2, Kovács P., Gyárfás, Szabó II. B., Tátrai D., illetve Oltean 2, Krasznai 2, Várkonyi 2, Smitula, Böröczky Marcell, Brkic, Gomes

Tigra-ZF-Eger-Szegedi VE 8-7 (3-0, 2-2, 1-2, 2-3)
Gólszerzők:
Baksa B. 2, Krijestorac 2, Kovács Gábor, Szalai G., Dóczi, Murisic, illetve Kürti 3, Lakatos S. 2, Bóbis B., Pörge

A-Híd VasasPlaket-EPS-Honvéd 8-11 (2-3, 3-1, 2-4, 1-3)
Gólszerzők:
Randjelovic 2, Sélley-Rauscher 2, Zerinváry, Sedlmayer, Simon R., illetve Hosnyánszky 4, Hessels S. 3, Ekler B., Kiss B., Nyíri

PVSK-Mecsek Füszért-Szolnoki Dózsa 9-16 (1-4, 1-2, 5-6, 2-4)
Gólszerzők
: Csorba 3, Kolozsi M. 3, Keresztúri 2, Vogel Simon, illetve Szeghalmi 4, Pásztor 3, Pető A. 2, Jansik D. 2, Ágh 2, Vismeg Zsombor, Belényesi, Cseh A.

Genesys-OSC Újbuda-Kaposvári VK 17-7 (5-2, 3-1, 2-1, 7-3)
Gólszerzők
: Angyal D. 4, Vigvári Vince 3, Manhercz K. 2, Várnai 2, Burián 2, Szücs 2, Kondor, Csacsovszky E., illetve Berta 3, Szatmári 2, Petrovksi, Pellei F.
Vízilabda hírek