Világbajnoki ezüstérmet kapott Bíró Attila

2023. január 11. 09:10

Az Év edzője kategóriában ezúttal harmadik helyen végző szövetségi kapitánynak Novák Katalin köztársasági elnök és Fürjes Balázs, a World Aquatics vezetőségének tagja adta át a vb-érmet.

Az 65. Év Sportolója Gálája után nyilvánosságra hozták a szavazások végeredményeit. Eszerint az edzők kategóriában Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a harmadik helyen végzett - ugyanezen listán Varga Zsolt, a férfiválogatott, illetve az FTC mestere a kilencedik lett. Az Év Női sportolói listáján Keszthelyi-Nagy Rita a hetedik, a hagyományos csapatsportágak kategóriában a női vízilabda-válogatott a negyedik, a férfiválogatott a hatodik, az FTC-Telekom férficsapata pedig a tizedik helyen végzett.
 
Az Operaházban megtartott gálán Novák Katalin köztársasági elnök és Fürjes Balázs, a World Aquatics vezetőségének tagja a nyári világbajnokság ezüstérmét nyújtott át Bíró Attilának - miként Fürjes Balázs hivatalos oldalán kommunikálta: „A lányok nyáron másodikak lettek a budapesti vizes világbajnokságon, az érmet a Margitszigeten, az amerikaiak elleni döntő után Novák Katalin és a nemzetközi szövetség egyik vezetője akasztotta a nyakukba. A World Aquatics szabályai szerint az olimpiai és világbajnoki dobogós csapatok szövetségi kapitányai, vezetőedzői nem kapnak érmet. Szép gyakorlat lenne, ha Magyarországon, hazai rendezésű világversenyeken, amikor mi vagyunk a házigazdák, a siker kovácsaiként a magyar csapatok, versenyzők szakvezetői is kapnának a megnyert éremből, akár jár, akár nem jár nekik a sportági nemzetközi szövetség szabályai szerint. Hiszen igazán megérdemlik! Kemény Dénes pólós legenda, a nyári vizes vb szervező bizottsági tagjának javaslatára Bíró Attila is mindenképpen kapott volna az ezüstéremből - a tegnapi nap jó alkalom volt ennek átadására is."
 
Bíró Attilát meghatotta a gesztus, mint említette, megtisztelve érzi magát, és a jövőben is igyekszik csapatával megszolgálni a bizalmat.
 E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Szolnoki Dózsa

2023. febr. 01. 20:45

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - BVSC-Zugló

2023. febr. 11. 13:00

Férfiválogatott-FTC kétkapus gyakorlás (2023. január 6., fotók: Kovács Anikó)
A férfiválogatott edzése 2023. január 4-én (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok