cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Vigvári Vince: Sokat erősödtem az elmúlt időszakban

2023. január 9. 9:49

Szemlátomást is jó erőben van a férfiválogatott 19 éves játékosa, köszönhetően a nyári és őszi időszak kemény konditermi munkájának. Ez biztató a klub- és válogatott feladatok garmadája előtt, amit persze ő nagyon is vár.

Az OSC junior Európa-bajnoki bronzérmes játékosa „teljes" behívót kapott a felnőttválogatottba az év elejére (Molnár Erikhez hasonlóan), így „csak" két csapatban fordult meg a múlt heti kétkapuk során. A Margitszigetre, ahol a világbajnokságra készülő U20-as válogatott készült (a többi közt az Universiade-válogatottal), most nem nézett be, és ahogyan Kovács Róbert, a fiatalok szövetségi edzője fogalmazott, a vb-felkészülés javarészt egyébként is inkább a klubokban folyik majd, júniusig korlátozott lesz a közös edzések lehetősége.

Vigvári Vince tehát a nagyokkal gyakorolt, Varga Zsolt ugyanis neki is bizalmat szavazott, de azért a változatosság is adott volt, hiszen az egyik kétkapu során klubcsapatában, az OSC-ben lehetett a vízben. Három front, három cél - ezt kell fejben rendezgetni 2023-ban.

„Nem lesz egyszerű ez az év, de tulajdonképpen egész pályafutásom során ezt csináltam: saját korosztályom, két évvel idősebbek, OB I, három évvel idősebbek, szóval mindig három-négy különböző csapatban játszottam. Ilyen szempontból ez az év sem más, de azért most egy kicsit nehéz volt összeegyeztetni a klubfeladatokat a válogatott kötelezettségekkel az év elején, hiszen a Fradihoz hasonlóan nekünk is élet-halál BL-meccsünk lesz a héten" - összegzett Vigvári Vince, aki gyors helyzetjelentést is adott csapata eddigi Bajnokok Ligája-szerepléséről. (Az OSC bravúros döntetlennel kezdett Marseille-ben, ahonnan vélhetően kevesen csennek pontot, hogy aztán a Novi Belgrádtól kikapjon, a Spandau ellen talán meglepő döntetlent játsszon, majd a spanyol Sabadell ellen 9-8 arányban győzzön.)

„Öt pontunk van a csoportban, de úgy, hogy még nem játszottunk a három legnehezebb ellenféllel, a Juggal, a Ferencvárossal és a Bresciával. Ha úgy tetszik, egy kapufán, egy védésen vagy egy elöl kihagyott lövésen múlt, hogy most nem 7 pont áll a nevünk mellett - ami viszont négy kör után nem nézne ki olyan rosszul. Mindenesetre megyünk tovább, pontokat akarunk szerezni, minél többet, hogy az utolsó pár körben maradjon esélyünk a Final Eightbe kerülésre."

A kérdésre, miszerint milyen erőben várja a rá váró feladatokat, így válaszolt:

„Jó erőben érzem magam, erősödtem, növekedett a súlyom is, és itt nem arra gondolok, hogy a karácsonyi szünetben felszedtem pár kilót. Dolgoztam azon, hogy növekedjen az izomtömegem: amit a nyáron megalapoztam, megalapoztunk a válogatottal, azt az ősszel egy elég jó programmal tudtam folytatni, így erősödtem. Ráadásul még ez a pihenő is pozitív hatással volt rám. Fizikálisan elég jó erőben érzem magamat, és az első napokban a mostani úszóedzésekkel is az volt a cél, hogy mindenkinek visszajöjjön a kondija. A kétkapukkal pedig elkezdtünk visszarázódni a játékban, úgy érzem, minden rendben lesz."
vince5.jpg
Vigvári Vince elmondta, már a nyáron is előfordult, hogy más feladatokat végzett, a felnőttekkel is komoly edzések zajlottak, a juniorválogatottnál pedig volt egy kifejezetten konditermi, specifikus időszak, amikor az volt a cél, hogy mindenki szedjen fel izomtömeget. „Ez nekem is tök jól sikerült" - mondja, egyúttal nem lepődött meg magán.

„Ez volt a cél, keményen dolgoztam, dolgoztunk érte. Nagyon örültem is neki egyébként, mert nyilván tudom, hogy erősödnöm kell még. Most ősszel is volt arra lehetőség, hogy még előrébb lépjek ezen a téren, és erre koncentráljak bizonyos edzésekkel. Nem sok, de nem kellett úgy kapkodnunk a fejünket, mint tavaly, amikor decemberben már 35 meccsnél jártunk. Tudtunk keményen kondizni, és az OSC-ben is akadt olyan edzés, amikor egyénileg tudtam egy programot végigcsinálni vagy nekem más volt az edzés, kifejezetten azért, hogy még tovább tudjak erősödni."

A 20. születésnapját majd júniusban ünneplő tehetség azt mondja, szereti, ha folyamatosak a visszajelzések az irányába, legyen szó bármilyen észrevételről, akár negatív kritikáról is. Ezek is tovább építik és fejlesztik.

„Csinálom a dolgom, csinálok mindent tiszta erőből, hogy a legjobb legyek, amikor kell" - fogalmazott.

Ami pedig a társakat illeti:

„Szerintem kívülről is jónak tűnik a hangulat a felnőttválogatottban. Ez egy fiatal társaság, most már kifejezetten fiatal, nagyon sokan együtt nőttek fel, sok éven át játszottak vagy sok éve játszanak együtt. Elég homogén a brigád, és úgy érzem, mindenki lendülettel és lelkesedéssel érkezett meg erre az összetartásra, függetlenül attól, hogy már január 1-jén délután edzettünk".

A magyar válogatott tagjai legközelebb március elején találkoznak egymással, akkor már tétmérkőzések is következnek a március 8. és 10. közötti, zágrábi Világkupa-selejtezőtorna keretében Olaszország, Japán, Görögország, Franciaország és az Egyesült Államok ellen.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott