cover image
Egyéb

Évzárót tartott Valkai Ágnes és gödöllői akadémiája – volt mit ünnepelni!

2022. december 20. 10:10

Remek hangulatú All Stars-mérkőzést rendeztek a Gödöllő Városi és Térségi Uszodában vasárnap, ahol Európa-bajnokok, vb-ezüstérmesek, olimpiai bronzérmes játékosok tették tiszteletüket. A MATE-GEAC Valkai Ági Vízilabda Akadémia női szakosztálya egy év alatt a környék meghatározó sportolói bázisává nőtte ki magát, a gödöllői egyetem hathatós támogatásával.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem által üzemeltetett gödöllői uszodát épp egy éve adták át, a létesítményben pedig nagy élet folyik, attól nem kell félni, hogy kihasználatlanul marad, sőt. A MATE-GEAC női és férfi vízilabda-szakosztálya több száz gyermeket és fiatalt mozgat meg, előbbit Valkai Ágnes vezeti, aki vasárnapra szervezett hangulatos, nemzetközi vendégekkel is színesített évzárót. 

„Általában nem szeretem azt mondani, hogy nagyon elégedett vagyok, de most tényleg nagyon elégedetten gondolhatok vissza az elmúlt egy évre" - mondta kérdésünkre a korábbi 270-szeres válogatott, világ- és Európa-bajnok pólós. - Csak álmodni mertük volna, hogy egy év alatt ide eljutunk. Az uszoda átadása előtti bő másfél évben azon dolgoztunk, hogy sípra készen álljunk, ebben óriási segítséget jelent az egyetemmel való együttműködés. Nagyon szerencsésnek is mondhatom magunkat, hogy a Valkai Ági Vízilabda Akadémia működtetheti a női vízilabda-szakosztályt az egyesületen belül, és azért is, hogy az egyetem vezetése, és személy szerint dr. Gyuricza Csaba rektor úr ennyire támogatja a sportot. Közel 100 kislány jár hozzánk, teljes mértékben alulról építkezünk, a 4 és 12 éves korosztályban dolgozunk, de már most elindultunk két tehetséggondozó országos bajnokságban, a 2010-es és 2012-es korosztályban, két-két csapattal. Ennél szebb kezdést el sem lehet képzelni."
valkai_2_.jpg
Valkai Ágnes komoly stábot alakított ki, férje, Tonči Ančić szakmai igazgató mellett az Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes Kasó Orsolya, a korábbi utánpótlás-válogatott, Szegedről érkező Miklós Réka, valamint az úszásoktatásban, az úszástechnika javításában segítséget nyújtó Jónás Petra is minden egyes nap részese a szakmai munkának az uszodában. Szakmai tanácsadóként segíti a munkát az Európa-bajnok, vb-bronzérmes Tóth Ildikó is.

valkai_3_.jpg A gyerekek egyébként jórészt Gödöllőről és közvetlen környezetéből érkezik edzésre, de van, aki minden nap kijár Budapest 16-17. kerületéből, vagy épp Veresegyházról, Isaszegről, Aszódról, Püspökhatvanból - a nagy érdeklődés miatt már most megteheti a szakosztály (sajnos, vagy szerencsére), hogy szelektál.

Az élet tehát komolyan beindult női vízilabdafronton Gödöllőn, így volt mit ünnepelni vasárnap, a szakosztály évzáróján, ahová gálamérkőzést szervezett Valkai Ágnes. Részt vett rajta többek között Szücs Gabriella, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Vályi Vanda, Garda Krisztina, Simon-Illés Anna, Menczinger Kata, Jancsó Patrícia, Tóth Ildikó, Kasó Orsolya, de Laura Teani és Laura Barzon személyében Olaszországból is érkezett két vízilabdázó, emelve ezzel az esemény rangját. Videóüzenetben köszöntötte a fiatalokat az amerikaiak háromszoros olimpiai bajnoka, Maggie Steffens és a magyar válogatott csapatkapitánya, Keszthelyi Rita is.

valkai_4_.jpg „Nyugodtan mondhatom, hogy fantasztikusan sikerült az esemény. Fontosnak tartottuk, hogy példát állítsunk a kislányok elé, megmutassuk nekik, hogy hová lehet eljutni. Néhányan valóban testközelből élhették át az élményt, hiszen vízbe ugorhattak a gálamérkőzésen, ahol négyszer öt percet játszottunk, és ahol mindenkinek az első perctől az utolsóig fülig ért a szája. Köszönöm a lányoknak, hogy eljöttek, közülük többen előző este még Magyar Kupa-döntőt játszottak, ehhez képest vasárnap reggel 8-kor ott vártak az uszoda előterében, kicsit álmoskásan, fáradtan, de lelkesen. A meccs után még átmentünk a frissen átadott, gyönyörű vívóterembe egy kisebb programra. Öröm volt látni, mennyi család eljött, Gödöllőn egyébként is sok a nagycsaládos, most megtöltötték az uszoda egyik lelátóját. Az uszoda egyébként is megérdemli, hogy megtöltsék, hogy színvonalas eseményekkel gazdagítsák. Nagyon hálás vagyok, hogy benne lehetek ebben a történetben, egy sikertörténet kezdődött el, bízom benne, hogy a folytatásban tovább írhatjuk majd, az egyetemmel közösen" - fogalmazott Valkai Ágnes.
Vízilabda hírek