cover image
Egyéb

BENU Női Magyar Kupa: akit még az ellenfél edzője is dicsért

2022. december 18. 12:12

Neszmély Boglárka, a 2003-as születésű kapus főszerepet játszott abban, hogy csapata, az FTC fennállása első trófeáját megszerezze, hiszen a Dunaújváros, az Eger, majd azt UVSE ellen is remekül teljesített. Nem véletlen, hogy edzője, Gerendás György mellett Benczur Márton, az UVSE szakvezetője is kiemelte a nevét.

Szép pillanata volt a kupadöntőnek, amikor annak lefújását követően Benczur Márton, a 9-5-ös vereségét szenvedő UVSE nyilván nem boldog vezetőedzője egyesével gratulált úgy az övéinek, mint a győztes ferencvárosi lányoknak, akik közül Neszmély Boglárkának a fülébe is súgott valamit. Valami olyat, ami láthatóan még inkább boldoggá tette a fiatal kapust.
 
„Hogy mit mondott Marci, aki az utánpótlás-válogatottban az edzőm? Tudtomra adta, hogy ha már így alakult, és kikapott a csapata, annak örül, hogy én ilyen teljesítményt tudtam nyújtani" - árulta el az ünneplés közben az FTC pólósa, aki az Eger elleni elődöntős őrületben 9/19-cel azaz 47%-kal zárt, hogy aztán a szombati döntőben egyértelműen főszerepet kapjon. Hatalmas védéseivel járult hozzá, hogy szép lassan elszakadt csapata ellenfelétől, 10/15-ös védési hatékonysággal, avagy 67%-os kiemelkedő produkcióval nőtt a mezőny fölé. És ha ehhez hozzáveszük, hogy a Dunaújváros elleni negyeddöntőben 50, illetve 61%-kal teljesített, nyugodtan kijelenthetjük, az FTC női vízilabdacsapat fennállásának első trófeájának megszerzésében, a sporttörténeti tettben hatalmas szerepe volt.
 
mk_donto_51.JPG „Jól hangzik, ugyanakkor ez csapatjáték, segíteni kell egymást, amit meg is tettünk - szerénykedett. - Valóban nehéz utunk volt a győzelemig, egyértelműen a legnehezebb, de úgy voltunk vele, így szép nyerni."
 
Ha valaki, ő tényleg testközelből élte meg a szakosztály mindennapjait, ott volt az alapításkor, azóta a klub játékosa, a 2017/2018-as szezonban már bajnokin és kupameccsen is szerepet kapott, hűsége egyértelmű a Fradi felé.
 
„Reménykedtem benne már az induláskor, hogy egyszer eljutunk erre a szintre. Évről évre erősödtünk, évről évre sokat dolgoztunk, aminek meglett az eredménye. Sok új és jó játékos érkezett ezen a nyáron is hozzánk, de sokat maradtak is a nagy célok miatt. Összeálltunk, egy irányba húztunk, és ugyan nem volt sok időnk még igazán összetenni a játékunkat, örülök, hogy ezt a Magyar Kupát bezsebeltük. Tudjuk, hogy van még hova fejlődni, javulni, most örülünk, de dolgoztunk majd tovább, hiszen kemény ellenfelink vannak" - hangsúlyozta Neszmély Boglárka.
 
fradi_eger_132.JPG Tekintettel arra, hogy ott ült a hétvégén a lelátón Bíró Attila szövetségi kapitány is, természetesen még inkább feldobta a jó teljesítmény, mint említette: „Igyekeztem mindenkinek bizonyítani, ezer százalékosan koncentráltam, hála az égnek, tényleg jól ment a védés. Hogy készültem-e külön az ellenfél játékosaira? Jól ismerem őket, a legtöbbjükkel a nyáron egy korosztályban játszottunk, ez egy kis előny volt számomra. Tudom, hogy mennyire jó játékosok, egy pillanatig sem becsültük alá az erejüket."
 
BENU Női Magyar Kupa, Négyes Döntő, Komjádi-uszoda
Döntő

FTC-Telekom - UVSE 9-5 (2-1, 2-2, 4-1, 1-1)
Gólszerzők: Farkas T. 2, Leimeter 2, Pőcze 2, Dömsödi, Tóth-Csabai, Máté, ill. Szegedi 2, Faragó, Szücs, Hajdú
 

Vízilabda hírek
neszmély boglárka