cover image
Egyéb

Vasas: megint Szerbia - Szolnok: kihívás Triesztben

2022. december 15. 9:48

A szokottnál is frissebbek voltak a nyoni LEN irodában, és már kora délelőtt kisorsolták a férfi Euro Kupa negyeddöntőit. Az A Hid-Vasas Plaket a szerb Sabaccal, míg a Szolnoki Dózsa az olasz Trieszttel került össze - mindkét csapatunk itthon kezd.

Bár a Crvena Zvezda ultrái végül nem zavarták a Vasas együttesét - relatív csend honolt szerdán a belgrádi lelátón -, az angyalföldiek csaknem elszúrták a nyolcaddöntő visszavágóját, ám az ötgólos előnyből végül sikerült egyet megőrizni (pontosabban visszaszerezni a végjátékban). A tanulságok levonása után pedig jöhet az újabb szerb teszt, merthogy a sorsoláson a VK Sabac együttesét kapták.
 
A Szolnok őrült meccsen ejtette ki a Honvédot, „cserébe" most megkapta az egyik legkeményebb vetélytársat. A Trieszt volt az egyetlen továbbjutó a nyolc közül, amelyik kettős győzelemmel vette az előző akadályt, ráadásul a komolyan megerősített francia Noisyt intézte el úgy, hogy a két találkozón 36 gólt lőttek az olaszok.
 
A másik két párban összekerült két relatíve esélytelen gárda, a görög Panionios és a Nagyvárad, illetve, két, a végső győzelmet célba vevő együttes: a francia Tourcoing és az olasz Savona.
 
Férfi Euro Kupa, negyeddöntők
Panionios GSS (görög) - CSM Oradea (román)
A Hid-Vasas Plaket (magyar) - VK Sabac (szerb)
Szolnoki Dózsa (magyar) - Trieste Pallanuoto (olasz)
EN Tourcoing (francia) - SN Savona (olasz)
 
Játéknapok: január 25., február 8.

Vízilabda hírek
ek