Újévi összetartás a férfi vízilabda-válogatottnak

2022. december 12. 13:00

Edzésekkel indítja az újesztendőt a magyar férfi vízilabda-válogatott: Varga Zsolt január 1. és 6. között tizennyolc plusz négy játékossal indítja a 2023-as felkészülést - az összetartást színesíti több, a horvát válogatottal esedékes kétkapus gyakorló-mérkőzés is.

Fotók: Derencsényi István/MVLSZ

Tizennyolc kerettagnak, plusz négy fiatalnak küldött meghívót 2023 első válogatott összetartására Varga Zsolt szövetségi kapitány. Már az újév első napjának délutánján jelenésük van a kiválasztottaknak a Császár-Komjádi uszodában - ez lesz egyébként az első alkalom, hogy ismét összejön a csapat azóta, hogy szeptember 10-én, igen emlékezetes mérkőzésen végül ezüstérmet szerzett a spliti Európa-bajnokságon.
 
A horvátok elleni fináléban szereplő 13 játékos egytől egyig szerepel a meghívottak listáján, rajtuk kívül az OSC-s Aranyi Máté és Vigvári Vince, az Eb-t sérülés miatt kihagyni kényszerült Pohl Zoltán és Vámos Márton, illetve a Fradi második kapusa, Szakonyi Dániel lehet ott az összetartáson. Továbbá a hatnapos edzőtábor második felében négy, a nyáron a korosztályos válogatottakban remeklő ifjú tehetség, Mészáros Mátyás, Nagy Ákos, Szalai Péter és Vismeg Zsombor is bekapcsolódik majd a munkába.
 
A horvát csapat egyébként továbbra is „jelen lesz" együttesünk életében, az összetartást ugyanis több kétkapus edzés is színesíti az Európa-bajnok ellen.
 
„Eredetileg a két ünnep között is akartam edzéseket tartani, de látva a játékosok leterheltségét, végül abban maradtunk a klubokkal, hogy rájuk fér a pihenés, és az év első hetében jöjjön össze a keret - mondta Varga Zsolt. - A hangsúly a közös munkán van, hogy felfrissítsünk mindent, mert olyan sűrű a versenynaptár, hogy a Világkupa-selejtezők mellett egyszerűen nem is lesz további alkalom a klubszezonban arra, hogy gyakoroljunk."
 
Az összetartásra meghívott játékosok
Kapusok: Lévai Márton (OSC), Szakonyi Dániel (FTC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (OSC), Aranyi Máté (OSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Vasas), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (FTC), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (Olympiakos Piraeus), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco).
Kereten kívül (január 4-6.): Mészáros Mátyás (BVSC), Nagy Ákos (KSI), Szalai Péter (KSI), Vismeg Zsombor (Szolnok)BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

E.ON Férfi OB I.

A-HID VasasPlaket - EPS-Honvéd

2023. jan. 14. 18:30

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - Genesys OSC Újbuda

2023. jan. 17. 19:15

E.ON Férfi OB I.

FTC Telekom - A-HID VasasPlaket

2023. jan. 21. 17:00

E.ON Női OB I.

FTC-Telekom - UVSE

2023. jan. 22. 16:15

BENU Magyar Kupa, sajtótájékoztató (2022. december 7., Fotó: Kovács Anikó)
A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok