cover image
Egyéb

Euro Kupa: Csapó Gáborra is emlékeznek a Vasas szerdai meccsén

2022. november 29. 19:51

A Crvena zvezda és a Szolnoki Dózsa látogat Budapestre szerdán, előbbi a Vasas, utóbbi a Honvéd vendége lesz – a második számú európai kupasorozat negyeddöntői során.

A Bajnokok Ligája második csoportkörén kívül az Euro Kupa negyeddöntőinek első mérkőzéseit is szerdán rendezik, három magyar csapattal a fedélzeten.

A sorsolásnak köszönhetően kettő összekerült egymással, az Endo Plus Service-Honvéd és a Szolnoki Dózsa ráadásul nemrég bajnoki mérkőzést is játszott egymással. Azon a Szolnok győzött a Tiszaligetben, de most a Kőér utcában rendezik az odavágót, vélhetően szoros, izgalmas meccset élvezhetnek azok, akik kilátogatnak. A Honvéd az említett bajnoki óta továbbjutott a Magyar Kupában, a négy közé (az Eger ellen), míg a Szolnok elbúcsúzott, az OSC kettős győzelemmel ejtette ki, ezzel együtt nem vallott szégyent a párharcban.

A Dejan Savics által irányított Crvena zvezda ellen kell bizonyítania a Vasasnak, a belgrádiak játszottak már magyar csapat ellen idén, Szolnokon, ahonnan továbbjutottak, ezzel együtt a Dózsa például 10-6-ra győzte le őket. Slobodan Nikics csapata is ott van a Magyar Kupa négyes döntőben (a két szerb óriás különmeccse sajátos ízt ad a találkozónak), a Szegedet győzték le a negyeddöntőben, most ugyanide szeretnének eljutni, de már a nemzetközi porondon.

A Vasas a Youtube-on élőben közvetíti a mérkőzést, amely előtt már 18 órától gyertyát gyújthatunk a hétfő hajnalban, életének 73. évében elhunyt olimpiai, világ- és Európa-bajnok legenda, dr. Csapó Gábor emlékére, a Komjádinál.

Az eredményeket itt lehet majd követni.

Euro Kupa, nyolcaddöntők:

Savona (olasz)-Ortigia (olasz) - 15:00
Primorac Kotor (montenegrói)-EN Tourcoing (francia) - 17:00
Partizan Belgrád (szerb)-Panionios (görög) - 18:45
Endo Plus Service-Honvéd-Szolnoki Dózsa - 19:00 - Kőér utca
CN Noisy Le Sec (francia)-Trieste Pallanuoto (olasz) - 20:00
A-Híd VasasPlaket-Cvrena zvezda (szerb) - 20:00 - Komjádi-uszoda
Steaua Bukarest (román)-CSM Oradea (román) - 20:00
VK Sabac (szerb)-CN Barcelona (spanyol) - 20:15

A visszavágókat december 14-én rendezik.

Vízilabda hírek