cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: az OSC Belgrádban, az FTC Bresciában játszik

2022. november 29. 15:21

A sorozat egyik legnagyobb esélyesének otthonában kell bizonyítania szerdán az OSC-nek: Varga Dániel csapata a Zsivko Gocics által irányított Novi Belgrád vendége lesz. A Ferencváros a Vasast búcsúztató Brescia otthonában játszik.

A BL keddi mérkőzései közül érdekesnek tűnik a Zalánki Gergőt foglalkoztató Pro Recco spliti vendégjátéka (nem könnyű azért a Jadran otthonában győzni), ahogyan a Vouliagmeni-Barceloneta találkozó is izgalmas lehet. A Gyapjas Brendonnal felálló Dinamo Tbiliszi a Vámos Mártont soraiban tudó, az első körben a Pro Reccót legyőző Olympiakoszt fogadja, míg a Hannover a Radnicski Kragujevác vendége lesz.

Ami a magyar csapatokat illeti, az OSC és a Ferencváros is szerdán játszik, idegenben, ismét. Az OSC a végső győzelemre is esélyes Novi Belgrádhoz utazik, Zsivko Gocics legutóbb három regionális liga-sikernek örülhetett, de vélhetően a mieink ellen nehezebb dolga lesz a belgrádiaknak, akiknél már Alvaro Granados is ontja a gólokat.

Az OSC Marseille-ben pontot szerzett az első körben, a mostani „pontosság" még nagyobb bravúrnak számítana. Zsivko Gocics így várja a meccset.

„Nemrég tértünk haza Zágrábból, kilenc pontot szereztünk három mérkőzésen, és ez nagyon fontos volt számunkra most. Fejlődő játékot mutattunk ezeken a mérkőzéseken, és ez egy jó jel a soron következő Bajnokok Ligája-meccs előtt. Ez lesz az első meccs ebben a szezonban az uszodánkban, a legjobbat szeretnénk nyújtani a győzelem érdekében. Nagy tisztelettel tekintünk az OSC felé, tudjuk, mire képesek, régóta együtt játszanak, és ugyanaz az edző készíti fel őket három éve. Szoros meccs lesz, de hiszünk magunkban, és remélem, megszerezzük a három pontot."

„A mezőny egyik legjobb csapata vár ránk Belgrádban, szóval nehéz mérkőzésre számítok. Az a célunk, hogy szoros mérkőzés legyen, és színvonalas, az első pillanattól kezdve, ahol ha meglesz a lehetőségünk, hogy pontot, pontokat szerezzünk, élnénk vele" - fogalmazott Varga Dániel, az OSC vezetőedzője a LEN sajtószolgálatának.

„Nagyon nehéz meccsre számítok a Novi Belgrád ellen, topcsapatról van szó, minőségi szerb játékosokkal és légiósokkal. Az egyik olyan csapat, amelyiknek esélye van megnyerni a BL-t. A Marseille elleni játékunk biztató volt, jól játszottunk, szóval nem lehet más a célunk, minthogy nyerni Belgrádban. Fizikális, kemény meccs lesz" - tette hozzá Tóth Márton, az OSC játékosa, aki három gólt lőtt az első körben Franciaországban.

A Ferencváros a Brescia ellen ugrik vízbe, a két csapat legutóbb a sorozat bronzmérkőzését játszotta, azt 14-12-re nyerte meg a magyar fél - most is elégedettek lennénk ezzel az eredménnyel. Háromesélyes ez a mérkőzés - de Varga Zsolték optimisták és eltökéltek.

„Három pontért megyünk Olaszországba, annak ellenére, hogy mindig nagyon nehéz a Brescia ellen játszani. Ahogy minden évben, most is nagyon jól kezdték a bajnokságot és a szezont, a Jug elleni mérkőzésük meggyőző volt. Tavaly a Brescia ellen kezdtünk és zártunk a BL-ben, de ma már semmit sem számít, mi történt a múltban. Sokat változtak, mi is, kemény meló lesz a szerdai mérkőzés" - vetítette előre Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője.

„A Brescia mindig fejfájást okoz az ellenfeleknek a Bajnokok Ligájában, éppen ezért nehéz mérkőzésre számítunk ellenük. A BVSC elleni Magyar Kupa-meccsen igyekeztünk gyakorolni a taktikánkat, részben sikerült is. Csak a győzelemmel lennék elégedett, a legjobbunkat szeretnénk nyújtani, hogy ne okozzunk csalódást a szurkolóinknak és saját magunknak" - így Német Toni.

Minden mérkőzést lehet követni a LEN TV-n élő streamen, az eredményeket pedig itt lehet folyamatosan böngészni.

Férfi Bajnokok Ligája

A-csoport, november 29., kedd:
Dinamo Tbilisi (georgiai)-Olympiakosz Pireusz (görög) - 16:45
NC Vouliagmeni (görög)-Zodiac CNA Barceloneta (spanyol) - 18:00
Jadran Split (horvát)-Pro Recco (olasz) - 19:00
Radnicki Kragujevac (szerb)- Waspo 98 Hannover (német) - 20:30

B-csoport, november 30., szerda:
Astralpool Sabadell (spanyol)-Spandau 04 Berlin (német) - 19:00
Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát)-CN Marseille (francia) - 19:00
Novi Beograd (szerb)-Genesys OSC-Újbuda - 19:45
AN Brescia (olasz)-FTC-Telekom - 20:30
Vízilabda hírek