cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa: előnyben az OSC, az FTC, a Vasas és a Honvéd

2022. november 23. 20:57

Nem született meglepetés a kupanegyeddöntők első mérkőzésein.

A BENU Férfi Magyar Kupa negyeddöntőinek talán legérdekesebb párosítása az OSC és a Szolnok csatája, ez a párharc a tavalyi soproni elődöntő visszavágójának is beillik. Azóta sok minden történt a két csapat életében, a BL-főtáblás OSC számított esélyesebbnek az első mérkőzésen.

Ennek ellenére 4-4-re végződött az első negyed, Józsa Ottó jól védett a vendégek kapujában, nem állt még ekkor össze a hazaiak védekezése, és a támadások során is akadtak még pontatlanságok. Burián Gergelynek ment legjobban, lefordulásból és akcióból is betalált, míg a vendégeknél Pásztor Mátyás volt elemében - ezzel együtt a második negyedben kevésbé céloztak jól messziről a szolnokiak.

Így fordulhatott elő, hogy 4-1-re hozta a szakaszt az OSC, így háromgólos előnnyel vonulhatott szünetre, megnyugodni viszont még nem tudott. Schmölcz Norman nyitott góllal a fordulás után, erre Manhercz Krisztián azonnal válaszolt (9-6). A vendégek nagyot küzdöttek, Jansik Dávid például a góljáért is a harmadik negyed második percében, nem tudott nagyon elszakadni az OSC.

Csacsovszky Erik góljával visszaállt aztán a négygólos előny, majd Tóth Márton szerzett egy időkérést követően szép emberfóros gólt, 12-7-nél először volt öt a különbség.
Kovács Gergő és Vámosi Bertold hozta közelebb a Szolnokot (12-9), majd Lévai Mártonnak volt fontos védése, hogy aztán Aranyi Máté hagyjon ki ziccert.

A negyedik negyed előtt kicsit felemelte hangját Varga Dániel, majd Aranyi Máté gólja után újfent Lévai-bravúrok következtek. 14-10-nél Angyal Dániel hagyott ki egy ötméterest, majd az utolsó percben egy hektikus támadás végén Csacsovszky Erik állította be az ötgólos különbséget - ami az OSC-nek teremt kedvezőbb helyzetet a visszavágóra.

A Szeged remekül tartotta magát a meccs elején a Komjádiban a Vasas ellen, a hazaiak nagy lövőinek akkor még nem ment, nem úgy a második negyedben, az ötödik próbálkozása ekkor már sikeres volt például Konarik Ákosnak - és sorra jöttek a többiek is, 6-1-re hozta a szakaszt a Vasas.

8-1 után elkezdett szépíteni a Szeged, olyannyira, hogy a harmadik negyedet sikerült is megnyernie 3-2-re. A végén még kettővel megtoldotta a Vasas az előnyét, amely végül hétgólos lett a pénteki, szegedi meccsre.

A BVSC pár napja az OSC-vel játszott kemény meccset, most pedig egy másik nagyágyú, a címvédő Ferencváros ellen kellett igyekeznie. Ez jól is sikerült, mert a nagyszünetben még 3-3-ra tartotta az eredményt - a vendégeknél Szakonyi Dániel védett korábbi csapata ellen. A harmadik negyed viszont egyértelmű vendégdominanciát hozott, 5-0-ra nyerte ezt a nyolc percet a Ferencváros.

S bár a negyedik negyed 3-3-ra végződött, biztos előnyt szerzett Varga Zsolt csapata a pénteki visszavágóra.

A Honvéd az Eger ellen játszott a Kőér utcában, és most figyelt a harmadik negyedre (ezzel voltak korábban problémái), olyannyira, hogy 5-0-ra nyerte azt a periódust, és azzal már nyolc góllal tartott előrébb ellenfelénél. A vége biztos Honvéd-siker.

BENU Férfi Magyar Kupa, negyeddöntők, 1. mérkőzések, november 23.:

Genesys-OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa 15-10 (4-4, 4-1, 4-4, 3-1)
Gólszerzők
: Burián 3, Manhercz K. 3, Angyal 2, Csacsovszky 2, Aranyi 2, Várnai, Salamon, Tóth M., illetve Pásztor 4, Szeghalmi, Schmölcz, Pető, Kovács Gergő, Vámosi, Vismeg

A-Híd VasasPlaket-Szegedi VE 13-6 (1-0, 6-1, 2-3, 4-2)
Gólszerzők
: Randjelovic 4, Zerinváry 2, Konarik 2, Nagajev, Erdélyi, Bátori, Sedlmayer, Simon Roland, illetve Lakatos 3, Tóth Gy., Kürti, Leinweber

Endo Plus Service-Honvéd-Tigra-ZF-Eger 16-7 (3-1, 5-3, 5-0, 4-3)
Gólszerzők
: Ekler B. 4, Hessels S. 4, Ekler Zs. 2, Hessels B. 2, Fejős 2, Hosnyánszky, Kiss B., illetve Dóczi 2, Spitz, Baksa B., Lőrincz B., Krijestorac, Klár

BVSC-Zugló-FTC Telekom 6-11 (1-1, 2-2, 0-5, 3-3)
Gólszerzők
: Tátrai D. 2, Csapó, Csacsovszky A., Mészáros M., Mészáros Cs., illetve Merkulov 2, Nagy Á. 2, Varga D. 2, Jansik Sz., Vadovics V., Argyropoulos, Ubovic, Molnár E.

Második mérkőzések, november 25.:

Szegedi VE-A-Híd VasasPlaket - 20:00
FTC Telekom-BVSC-Zugló - 20:00 (Komjádi)

November 26.:
Szolnoki Dózsa-Genesys-OSC Újbuda - 16:00
Tigra-ZF-Eger-Endo Plus Service-Honvéd - 18:00

Vízilabda hírek