cover image
Egyéb

Női Bajnokok Ligája: négy magyar csapat a 16 között

2022. november 20. 11:52

A selejtezők befejeztével a kiemelt UVSE mellé az FTC, az Eger és a Dunaújváros is csatlakozott, így Görögország mellett Magyarország képviselteti magát a legtöbb csapattal a sorozat ezen szakaszában.

A Női Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó napján két csapatunk ugrott medencébe, hiszen az FTC már lejátszotta korábban az összes barcelonai meccsét, és végzett a C-csoportban három győzelemmel és egy vereséggel továbbjutó helyen.
 
A B-csoportban az Eger a csoportelsőségért csatázott a házigazda görög Glyfadával - Sike József együttese hamar nagy hátrányba került, és ugyan a második félidőben az utóbbi időben bombaformában pólózó Czigány Dóra vezérletével kapaszkodott, ellenfelét utolérni nem tudta, másodikként jutott tovább.
 
A D-csoportban a Dunaújváros a franciaországi záró napon a német Spandau ellen hozta a kötelezőt (21-7), és így szintén három győzelem, egy vereség mutatóval végzett a második helyen.
 
A legjobb 16 csapat között kiemeltént ott van a magyar bajnok UVSE, a görög Olympiakosz Pireusz, a spanyol Sabadell és az olasz Orizzonte Catania. Rajtuk kívül három magyar (FTC, Eger, Dunaújváros), három görög (Glyfada, Vouliagmeni, Ethnikos), két olasz (Padova, Roma), két spanyol (Mataro, Mediterrani) és két holland (ZVL 1886, ZV de Zaan) került a 16 közé.

Női Bajnokok Ligája
 
B-csoport:

NC Glyfada (görög) - Tigra-ZF-Eger 13-11 (4-1, 3-2, 4-6, 2-2)
Gólszerzők: E. Ninou 6, Koolhaas 2, P. Ninou, Wolves, Grigoropoulou, Fountontou, Kontogianni, ill. Czigány 4, Szilágyi D. 4, Jancsó, Borsi, Molnár D.
 
D-csoport:
 
Dunaújvárosi Főiskola VE - Spandau 04 Berlin (német) 21-7 (5-2, 4-2, 6-2, 6-1)
Gólszerzők: Dobi 5, Jonkl 4, Szabó N. 3, Sümegi 3, Mucsy 2, Kardos 2, Mahieu, Garda, ill. Housgston 2, Koch, Linder, Busauerova, Rieck, Pekar

Az eredményeket itt lehetett folyamatosan követni.

Női Bajnokok Ligája, kvalifikációs szakasz (november 17-20.):

A-csoport (Pacos de Ferreira, Portugália):
CN Mataro (spanyol), Olympic Nice (francia), Vouliagmeni NC (görög), Pacence (portugál), ZVL 1886 (holland)

B-csoport (Glyfada, Görögország):
NC Glyfada (görög), ZV De Zaan (holland), CN Terrassa (spanyol), Grand Nancy (francia), Tigra-ZF Eger

C-csoport (Barcelona, Spanyolország):
Plebiscito Padova (olasz), UA Lille (francia), Sirens ASC Malta (máltai), FTC-Telekom Budapest, CE Mediterrani Barcelona (spanyol)

D-csoport (Mulhouse, Franciaország):
Dunaújvárosi Főiskola, Spandau 04 Berlin (német), SIS Roma (olasz), Ethnikos Piraeus (görög), Mulhouse WP (francia)
 
Vízilabda hírek
női BL