cover image
Egyéb

Női Bajnokok Ligája: FTC, Eger, Dunaújváros - továbbjutás!

2022. november 19. 19:58

A vasárnapi meccsektől függetlenül mindhárom magyar selejtezős csapat ott lesz a 16 között. Az FTC máltai ellenfelét legyőzte, a Padovától kikapott. A Dunaújváros a görög Ethnikost verte, a Romától kikapott. Az Eger francia riválisát múlta felül magabiztosan. Az UVSE kiemelt.

Nagyüzem volt szombaton a női Bajnokok Ligájában.
 
A B-csoportban az Eger ezúttal egy meccset vívott Görögországban: a francia Nancy nem jelentett gondot a csapatnak, amelyben Borsi Ilona öt gólt jegyzett. Sike József alakulata ezzel 3/3-as mérleggel áll, vasárnap már biztos továbbjutóként a házigazda Glyfada ellen a csoportelsőségért játszik.
 
A C-csoportban, Barcelonában az FTC délelőtt a máltai ellenféllel szemben biztosította be a továbbjutását - a 33-4-es edzőmeccs jellegű parti volt a bemelegítése az esti rangadónak. Ezen a Padova nagyon bekezdett, 5-2-es negyedre aztán 4-2-eset „pakolt" rá, s magabiztosan vitte végig az előnyét. Az olasz csapatban ott volt és gólt szerzett a Fradiból kiigazoló Vályi Vanda. Gerendás György alakulata négy meccsből három győzelemmel zárt, végső helyezése vasárnap dől el.
 
A D-csoportban a Dunaújváros délelőtt megnyerte a tavalyi LEN-kupadöntős ellenfélt, a görög Ehthnikost - ezzel biztosította helyét a továbbjutó három csapat között. Mucsy Mandula öt gólja önmagáért beszél, vezérletével győzött a 5-4-es félidő után 13-8-ra Mihók Attila csapata. Este már nem ment ilyen jól, s bár Garda Krisztina vágott egy négyest, az olasz SIS Roma 7-2-es első negyedével megadta az alapot a sikerére. S bár kapaszkodtak az újvárosiak, az igazán szoros meccsre nem volt esélyük. A csapat vasárnap a Spandau ellen zárja a tornát.
 
Ami az A-csoportot illeti: a 3/3-as mérleggel álló spanyol Mataróban Keszthelyi Rita két gólt vállalt a portugál Pacense elleni 30-5-ös győzelemből.

Női Bajnokok Ligája
 
B-csoport:

Grand Nancy (francia) – Tigra-ZF-Eger 4-13 (0-3, 1-4, 2-4, 1-2)
Gólszerzők:
Hanzo, Vizcarra, Khaddan, Benlekbir, ill. Borsi 5, Bódi 2, Jancsó, Molnár D., Szilágyi Sz., Czigány, Szellák, Szilágyi D.

C-csoport:

FTC-Telekom - Sirens ASC Malta (máltai) 33-4 (8-1, 7-1, 9-0, 9-2)
Gólszerzők: Millot 5, Gurisatti 4, Pőcze 4, Farkas T. 4, Fráter 4, Leimeter 3, Dömsödi 3, Vosseberg 2, Kuna 2, Máté, Petik, ill. Perici 2, Micallef 2

Plebiscito Padova (olasz) - FTC-Telekom 13-8 (5-2, 4-2, 2-4, 2-0)
Gólszerzők: Barzon 3, Millo 3, Meggiato 2, Centanni 2, Vályi, Citino, Casson, ill. Kuna 3, Gurisatti 2, Máté, Farkas T., Dömsödi
 
D-csoport:

Ethnikos Piraeus (görög)-Dunaújvárosi Főiskola VE 8-13 (2-2, 2-3, 2-4, 2-4)
Gólszerzők: Kontoni 2, Kanetidou 2, Borisova, Chatzikyriasiki, Benekou, Andrews, ill. Mucsy 5, Dobi 2, Mahieu 2, Garda 2, Horváth B., Sümegi
 
Dunaújvárosi Főiskola VE - SIS Roma (olasz) 10-15 (2-7, 2-0, 2-4, 4-4)
Gólszerzők: Garda 4, Horváth B. 2, Mucsy 2, Sajben, Sümegi, ill. Picozzi 4, Tabani 3, Galardi 2, Ranalli 2, Cocchiere 2, Andrews 2

Az eredményeket itt lehet folyamatosan követni.

Női Bajnokok Ligája, kvalifikációs szakasz (november 17-20.):

A-csoport (Pacos de Ferreira, Portugália):
CN Mataro (spanyol), Olympic Nice (francia), Vouliagmeni NC (görög), Pacence (portugál), ZVL 1886 (holland)

B-csoport (Glyfada, Görögország):
NC Glyfada (görög), ZV De Zaan (holland), CN Terrassa (spanyol), Grand Nancy (francia), Tigra-ZF Eger

C-csoport (Barcelona, Spanyolország):
Plebiscito Padova (olasz), UA Lille (francia), Sirens ASC Malta (máltai), FTC-Telekom Budapest, CE Mediterrani Barcelona (spanyol)

D-csoport (Mulhouse, Franciaország):
Dunaújvárosi Főiskola, Spandau 04 Berlin (német), SIS Roma (olasz), Ethnikos Piraeus (görög), Mulhouse WP (francia)
Vízilabda hírek
női BL