cover image
Egyéb

MVLSZ-közgyűlés: Madaras Norbert lett a szövetség új elnöke

2022. november 19. 12:03

A Magyar Vízilabda Szövetség közgyűlésén egyhangú szavazással választották meg elnöknek Madaras Norbertet. A kétszeres olimpiai és világbajnok megköszönte a küldöttek támogatását, és kijelentette, az MVLSZ a jövőben minden korábbinál hatékonyabban kívánja szolgálni a klubokat, illetve minden feltételt biztosítani fog a felnőtt és korosztályos válogatottak eredményességéhez.

 
Fotók: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotók: Kovács Anikó/MVLSZ

 „Azt nem ígérhetem, hogy a szövetség gólokat lő a jövőben, de gólpasszokat azért igyekszünk majd adni" - mondta rövid programbeszédében Madaras Norbert az MVLSZ rendkívüli közgyűlésén szombaton, a Duna Arénában. A játékosként egyaránt kétszeres olimpiai és világbajnok, többszörös BL-győztes kiválóság mindezt annak kapcsán említette, hogy tervei szerint a vízilabda-szövetség az irányítása alatt igazi szolgáltató szervezet kíván lenni.
 
„Egyértelmű, hogy a válogatottak eredményessége, az utóbbi időben újra kimagasló színvonalon teljesítő utánpótlás támogatása a prioritás, ugyanakkor pontosan tudjuk, hogy kizárólag akkor maradhatunk a világ legjobbjai között, ha a klubok is megkapnak minden olyan segítséget, ami a sikeres működésükhöz nélkülözhetetlen" - szögezte le Madaras Norbert.
 
Bár a küldötteknek aligha kellett részletesebben bemutatkoznia, azért három pontban összefoglalta, miért vállalta el az elnöki feladatokat. „Egyrészt a sportágban éltem le az életem, azaz a közeg teljes mértékben ismerős. Másrészt úgy gondolom, játékosként is több helyen megfordultam, több vízilabda-kultúrát is megismertem, öt éve klubvezetőként, három éve pedig elnökségi tagként, majd alelnökként tevékenykedve kellő vezetési tapasztalatot szereztem, továbbá ismerem a sportág struktúráját, és persze szembesülök a különböző problémákkal is, azaz pontosan látom, hol van szükség változtatásra, javításra, mi az, ami jól működik. Harmadrészt egy olyan nagy klubban dolgozhattam, mint a Ferencváros, ahol láttam, megtapasztalhattam, miként működik egy nagy szervezet, huszonegy szakosztállyal, mindez pedig felkészített egy olyan intézmény irányítására, mint a Magyar Vízilabda Szövetség. Az pedig, hogy több más klubhoz is van kötődésem, úgy gondolom, még inkább segít abban, hogy együtt gondolkozva, együtt dolgozva alakítsuk a sportág szempontjából legjobb, leghatékonyabb stratégiákat. Csapatjátékosok voltunk és hitem szerint vagyunk is mindannyian, közösen, egymásért dolgozva biztosan elérjük a céljainkat."
 
Madaras Norbert egyelőre két évre kapott bizalmat, ám jelezte, mindenképpen hosszú távra tervez, azaz a párizsi játékokat követő választáson egy teljes ciklusra kíván bizalmat kérni a pólós társadalomtól - természetesen mindaz alapján, amit a következő két esztendőben kíván tenni a sportágért, az MVLSZ megújult csapatát irányítva.
 
Vízilabda hírek