cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: értékes Fradi-siker, értékes OSC-pont

2022. november 16. 21:10

Jól kezdte a sorozatot a két magyar együttes: Varga Zsolt csapata a Sabadell otthonából hozta el a három pontot 10-7-es sikerrel, míg Varga Dániel együttese a Marseille vendégeként rabolt értékes pontot (10-10).

Barcelonai túrával nyitotta az idei BL-t a magyar bajnok FTC. Varga Zsolt együttese a Sabadell otthonában vívott olyan csatát, amelyen végig észnél kellett lenni ahhoz, hogy ne érhesse meglepetés. Avagy a házigazda végig tapadt a Fradira, amelynek szüksége volt minden rutinjára ahhoz, hogy megszerezze a három pontot. Számokban mindez azt jelenti, hogy a 6-4-es magyar félidei előny rendben volt, ám a spanyol rivális jó csapatjátékkal a záró menet előtt egy gólra felzárkózott. Avagy voltaképpen az utolsó negyed volt a döntő, amelyben az addig is jól működő védelem rátett még egy lapáttal, nem engedélyezett több hazai gólt. Ebben nagy szerepe volt a 65%-kal (13/20) védő Vogel Somának is. S miután Danil Merkulov, majd Jansik Szilárd is betalált, végül magabiztos, háromgólos lett a győzelem. BL-meccsen a Fradiban góllal mutatkozott be Nagy Ádám, illetve a görög Stylianos Argyropoulos is.
 
Az OSC a francia kirakatcsapat, a Marseille vendége volt. A hazaiak kezdtek jobban (2-0), ám Varga Dániel csapata innen 5-0-s rohamot produkált, így a második negyed közepén három góllal vezetett. Az 5-2-es előnyből azonban a hullámzó meccsen a harmadik negyed végére 7-5-ös hátrány lett, lévén a jól ismert balkezes ex-szolnoki, Ugro Crousillat alaposan megszórta magát. Az OSC azonban a záró menetben Salamon Ferenc és Tóth Márton révén egyenlített. Az őrült hajrában az OSC még kétszer egyenlített (mindkétszer a remeklő Salamon Ferenc), majd a szintén pazarul játszó Tóth Márton révén vezetni is tudott. A Marseille nyolc másodperccel a vége előtt Bouet előnygóljával alakította ki a 10-10-es végeredményt; az OSC értékes pontot rabolt erős ellenfele otthonból.
 
A csoportban a Brescia Dubrovnikban, a Novi Beograd pedig Berlinben győzött magabiztosan. Mindez azért is érdekes, mert a 2. fordulóban (november 30.) a Fradi az olasz, az OSC pedig a szerb ellenfele otthonában játszik.
 
Férfi Bajnokok Ligája, B-csoport, 1. forduló:
 
Sabadell (spanyol)-FTC-Telekom 7-10 (2-3, 2-3, 3-2, 0-2)
Gólszerzők: Sanahuja, Teclas, Valera, Bertran, Cabanas, Banicevic, Averka, ill. Merkulov 2, Fekete 2, Nagy Á., Argyropoulos, Német, Varga D., Jansik Sz., Damonte

CN Marseille (francia)-Genesys-OSC Budapest 10-10 (2-3, 4-2, 1-0, 3-5)
Gólszerzők: Crousillat 5, Bouet 3, Prlainovic, Vernoux, ill. Salamon 3, Tóth M. 3, Angyal, Csacsovszky E., Vigvári Vince, Burián

További eredmények
Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát)-AN Brescia (olasz) 8-13
Spandau 04 Berlin (német)-Novi Beograd (szerb) 5-16

Vízilabda hírek
bl
Bajnokok Ligája
ftc
osc