cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Bíró Attila kijelölte a Világliga Szuperdöntőre utazó keretet

2022. október 29. 13:28

Négy fiatal kapott helyet a világbajnoki keretre épülő 15 fős csapatban.

A Világliga Szuperdöntőjét november 2. és 6. között rendezik Santa Cruzban, Tenerifén. A magyar válogatott sorrendben Ausztrália, Spanyolország és Új-Zéland ellen játszik a csoportban, a másik négyesben az Egyesült Államok, Olaszország, Hollandia és Kanada szerepel.

A szövetségi kapitány szombaton délelőtt már annak a tizennégy főnek tartott edzést, akik hétfőn elutaznak a tornára. Azért nem tizenötnek, mert Vályi Vanda még bajnokit játszik a Padova együttesével szombaton a Boglisaco otthonában, és csak vasárnap ül gépre.

A szakember elmondta, a vb-keretre épül ez a mostani válogatott, Gangl Edina és Rybanska Natasa nem lesz ott a budapesti csapatból a keretben. Felszabadult, és szerencsére a betegségektől sem meggyötört válogatott áll most rendelkezésére - ez utóbbi tekintetben is más most az alaphelyzet, mint Splitben, az Európa-bajnokságon. Az Eb-hez képest visszatér a csapatba a kapitány, Keszthelyi Rita is.

Azt is hozzátette, hogy a fiataloknak most is megnyílik a lehetőség a bizonyításra, a hosszabb távú célok szellemében (is). Közülük ezúttal Neszmély Boglárka, Baksa Vanda, Hajdú Kata és Pőcze Panna kapja meg a lehetőséget. 

A magyar válogatott utazókerete:

Magyari Alda, Neszmély Boglárka - kapusok

Baksa Vanda, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Hajdú Kata, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Mahieu Geraldine, Máté Zsuzsanna, Parkes Rebecca, Pőcze Panna, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda

Szövetségi kapitány: Bíró Attila. Edző: Tóth László. Kapusedző: Áts Bertalan

Az 1. nap programja, november 2.:

9:40: Hollandia-Egyesült Államok
11:20: Ausztrália-Magyarország
13:00: Kanada-Olaszország
14:40: Spanyolország-Új-Zéland
Vízilabda hírek
Női válogatott