cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: a Vasas Splitbe, az OSC Kotorba utazik

2022. október 3. 14:15

Nehezebb csoportba került a Vasas csapata a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, mint az OSC, de a továbbjutás reális, ha Slobodan Nikic csapata a maximumot nyújtja Splitben.

A LEN tájékoztatása szerint elkészült a BL második selejtezőkörének csoportbeosztása, a sorsolás értelmében a hollandiai első selejtezőkörét 100 százalékos teljesítménnyel megnyerő Vasas az A-csoportba került, igen komoly ellenfelek mellé.

A tavaly a főtáblán szereplő házigazda Jadran Split mellett a harmadik számú olasz csapat, a Savona, valamint a szerb Sabac van még ott a csoportban, no meg a pár napja egyszer már legyőzött Steaua Bukarest.

Két csapat jut tovább, így nagy rangadókra kell számítani október 13. és 16. között a nyár végi Európa-bajnokság helyszínén. Konarik Ákos visszatér tehát Splitbe, néhány hét után.

Az OSC Kotorba utazik, Montenegróban a Primorac Kotor mellett a görög Vouliagmeni és a francia Tourcoing lesz ott a csoportban, itt csak négyfős a csoport, így később is (csak 14-én) kezdenek a csapatok.
 
Az első és második helyezetteket sorsolják majd össze a harmadik selejtezőkörben, a győztesek mennek majd a BL-főtáblára.

A harmadik és negyedik helyezettek az Euro Kupa második selejtezőkörébe jutnak.

Bajnokok Ligája, 2. selejtezőkör (október 13-16.)

A-csoport (Split):
VK Sabac (szerb), Jadran Split (horvát), A-Híd VasasPlaket, RN Savona (olasz), Steaua Bucharest (román)

B-csoport (Barcelona):
CN Barcelona (spanyol), CN Noisy Le Sec (francia), CSM Oradea (román), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Vitoria Guimaraes (portugál)

C-csoport (Kotor - itt október 14. és 16. között rendezik a tornát):
OSC Újbuda, Vouliagmeni NC (görög), EN Tourcoing (francia), Primorac Kotor (montenegrói)

D-csoport (Athén):
AN Brescia (olasz), Duisburg (német), HAVK Mladost Zagreb (horvát), Panionios GSS Athens (görög), EVK Zaibas (litván)
 
Bajnokok Ligája főtábla, 2022-23:

A csoport:
Pro Recco (olasz), CNA Barcelona (spanyol), Waspo Hannover (német), Radnicski Kragujevác (szerb), Dinamo Tbilisi (georgiai), Olympiakosz Pireusz (görög), a D jelű selejtező győztese, a B jelű selejtező győztese

B csoport: Novi Belgrád (szerb), FTC Telekom, CN Marseille (francia), Jug Dubrovnik (horvát), Sabadell (spanyol), Spandau 04 (német), az A jelű selejtező győztese, a C jelű selejtező győztese
Vízilabda hírek