U19-es Eb: szép volt, fiúk - megvan a bronzérem!

2022. szeptember 25. 18:53

A Nyéki Balázs irányította csapat a 3. helyért zajló csatában igazi csapatmunkával 10-7-re győzte le Görögországot, így éremmel térhet haza Podgoricából.

Fotó: MVLSZ

„Nagyon fontos lesz, hogy fel tudjunk innen állni és megszerezzük a bronzérmet."
 
A Nyéki Balázs irányította csapat a 3. helyért zajló csatában igazi csapatmunkával 10-7-re győzte le Görögországot, így éremmel térhet haza Podgoricából.

 az U19-es válogatott szakvezetője a szerbek ellen ötmétersekkel elveszített elődöntő után egyrészt tudta azt, nem lesz könnyű dolga felrázni az érhetően csalódott játékosait, másrészt tisztában volt azzal, a lelkeknek igen is, jót tenne a bronzmeccs megnyerése.
 
S lőn, ha nem is sziporkázó játékkal, de fogakat összeszorítva, hatalmasan küzdve a második félidőben sikerült két vállra fektetni a görög riválist!

Az első negyedben Vismeg Zsombor és Vigvári Vince, a másodikban, 2-4 után újfent Vismeg, majd Szalai Péter és Tátrai Dávid talált be. Az 5-5-ös fordulás után Mészáros Mátyás és Varga Vince révén, javuló védekezéssel lépett el csapatunk 7-5-re, majd blokkok után Szalai centerezése után már 8-5 állt a táblán. A záró etap 8-6-ról indult, de Vigvári hamar visszaállította a plusz hármat, majd 9-7-nél Molnár Erik is feliratkozott a gólszerzők közé. Azaz őrizte előnyét, taktikusan játszott a magyar válogatott - nem vitás, megérdemelte, hogy megszerezte a bronzérmet!

A Magyar Vízilabda Szövetség és a Montenegrói Vízilabda Szövetség vezetősége is a helyszínen szurkolt a magyar válogatottnak a nyár utolsó nemzetközi eseményén. Vári Attila, az MVLSZ elnöke gratulált a csapatnak a tornán nyújtott teljesítményért és a bronzérem megszerzéséért. A Magyar Edzők Napjának alkalmából külön köszöntötte a csapat szövetségi edzőjét és kollégáit, és hozzátette, hogy miként az elmúlt évtizedekben, úgy 2022-ben is kiemelkedően sikeres a magyar vízilabda, amely a sportszakembereknek köszönhető.

Vári Attila Radovan Miliniccel, a Montenegrói Vízilabda Szövetség főtitkárával

Eredmény - U19-es Európa-bajnokság, Podgorica
A 3. helyért

Magyarország-Görögország 10-7 (2-1, 3-4, 3-1, 2-1)
Gólszerzők: Vigvári Vince 2, Szalai P. 2, Vismeg Zs. 2, Mészáros M., Tátrai D., Molnár E., Varga V., illetve Gkillas 3, Georgaras 2, Liudis, Almiras
 
A magyar válogatott kerete:

Danka Benedek (KSI), Kovács Kristóf (Szentes, Szeged) - kapusok

Vigvári Vince (OSC), Ekler Zsombor (UVSE, Honvéd), Pető Attila (KSI, Szolnok), Mészáros Mátyás (BVSC), Tátrai Dávid (BVSC), Klár Gergő (Ferencváros), Molnár Erik (Ferencváros), Nagy Norbert (Miskolc), Vismeg Zsombor (Miskolc, Szolnok), Lakatos Soma (Szeged), Nagy Ákos (KSI), Varga Vince (Ferencváros), Szalai Péter (KSI) - mezőnyjátékosok

Vezetőedző: Nyéki Balázs. Edző: Korényi Balázs. Kapusedző: Gárdonyi András. Csapatvezető: Székely Bulcsú. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh SándorE.ON Női OB I.

Tigra-Zf-Eger - UVSE

2022. dec. 03. 15:30

BENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok