Női Bajnokok Ligája: az FTC, az Eger és a Dunaújváros ellenfeleket kapott

2022. szeptember 23. 16:06

Az Eger Görögországba, a Ferencváros Franciaországba, a Dunaújváros Olaszországba utazik, hogy továbbjusson a nyolcaddöntőbe.

A LEN döntése értelmében a nők legfontosabb klubsorozata ettől a szezontól - a férfiakéhoz hasonlóan - Bajnokok Ligája néven fut majd, amelynek nyolcaddöntőjébe alanyi jogon került be a magyar bajnok UVSE, a görög Olympiakosz Pireusz, a spanyol Sabadell és az olasz Orizzonte Catania csapata.

A többiek négy ötfős csoportban selejteznek, az első három jut a legjobb 16 közé. A podgoricai U19-es Európa-bajnokság keretén belül megtartott sorsolás eredményeként megismétlődik a tavalyi LEN Kupa-döntője a Dunaújvárosi Főiskola és a görög Ethnikos Pireusz között, mindkét csapat Olaszországba lesz hivatalos, ahol a házigazda Roma számít majd szintén esélyesnek a továbbjutásra.

A bajnoki bronzérmes Ferencváros Lille-be utazik, ahol Vályi Vanda csapata, a Padova is ellenfele lesz (azaz rögtön összekerült korábbi klubjával olimpiai bronzérmesünk, vb-ezüstérmesünk), ahogyan a barcelonai Mediterrani is.

A kupagyőztes Eger Görögországba repül, ahol a Glyfada mellett a spanyol Terrassa, a francia Nancy és a holland De Zaan ellen küzd a továbblépésért. 
 
Keszthelyi Rita csapata, a spanyol Mataro Portugáliába ruccan át, ahol a görög Vouliagmeni lesz a legnagyobb riválisa, de a továbbjutás minden bizonnyal nem jelenthet majd akadályt.

A selejtezőből két-két kieső (nyolc csapat) az Euro Kupában folytatja majd, ahogyan a nyolcaddöntőből kieső nyolc csapat is. Itt négy négyfős csoportban küzdenek a második számú kupasorozat negyeddöntős helyeinek elcsípéséért. Ezután elődöntőt és döntőt rendeznek, nem lesz Final Four, hasonlóan a férfiak versengéséhez.

Női Bajnokok Ligája, kvalifikációs szakasz (november 17-20.)

A-csoport (Pacos de Ferreira, Portugália):
CN Mataro (spanyol), Olympic Nice (francia), Vouliagmeni NC (görög), Pacence (portugál), ZVL 1886 (holland)

B-csoport (Glyfada, Görögország):
NC Glyfada (görög), ZV De Zaan (holland), CN Terrassa (spanyol), Grand Nancy (francia), Tigra-ZF Eger

C-csoport (Lille, Franciaország):
Plebiscito Padova (olasz), UA Lille (francia), Sirens ASC Malta (máltai), FTC-Telekom Budapest, CE Mediterrani Barcelona (spanyol)

D-csoport (Róma, Olaszország):
Dunaújvárosi Főiskola, Spandau 04 Berlin (német), SIS Roma (olasz), Ethnikos Piraeus (görög), Mulhouse WP (francia)Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Split, Eb: a döntő előtti utolsó átmozgató edzés (Fotók: Dobos Sándor)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok