cover image
Egyéb

Kovács Róbert lett A hónap utánpótlásedzője

2022. szeptember 22. 19:51

A címet az alapító Magyar Edzők Társasága, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége és a Porsche Hungaria képviselői adták át az U18-as válogatott vezetőedzőjeként a csapatot világbajnoki címig irányító szakembernek.

Ez az idei nyolcadik elismerés, egyben a második vízilabdás a naptári évben (csak a vívás tudott még duplázni), merthogy Horváth János, a KSI vezetőedzője ebben az évben már megkapta a díjat. El is hangzott a csütörtöki, a Magyar Sport Házában szervezett kis ünnepségen, hogy a sportág több mint meghatározó a magyar sportélet egészében, ráadásul az utánpótlásunk egészen fantasztikus nyarat zárt - és még nincs vége, hiszen az U19-es férfi Európa-bajnokság csak vasárnap ér véget Montenegróban. Mindkét U16-os válogatottunk világbajnok lett Görögországban, a női U18-as válogatott bronzérmet szerzett Belgrádban, az U19-es lányok pedig ezüstérmet hoztak haza a netanyai Európa-bajnokságról.

Főszereplőnk, Kovács Róbert pedig edzői pályafutása legnagyobb sikerét aratta azzal, hogy ugyancsak Belgrádban, a csúcsra vezette az ifiválogatottat, amely nyolc év után lett ismét világbajnok.

kovrob4.JPG A csütörtöki díjátadón a jelenlévők kifejezték elkötelezettségüket (és talán fogalmazhatunk úgy, csodálatukat) a vízilabdasport iránt, mondjuk úgy, megemelték kalapjukat Kovács Róbert és csapata, valamint a sportág szakemberei előtt.

kovrob5.JPG Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társasága (MET) elnöke, Csabai Edvin, a MET sportigazgatója és Bujáki Zsolt, a Porsche Hungaria kommunikációs igazgatója is elismerően szólt a csapat teljesítményéről, ami annyira lenyűgöző volt, hogy Kovács Róbert két másik sporttörténelmi sikert elért egyéni sportoló felkészítőjét is meg tudta előzni az augusztusi versengésben.

kovrob3.JPG Kersics Dávid a szarajevói ifjúsági világbajnokságon aranyérmes cselgáncsozó, Kenderesi Péter edzőjeként ért el nagy sikert (ez ebben a korosztályban a sportág első vb-aranya), míg Pisák Tamás a junior tornász Eb-n összetettben aranyérmes Molnár Botond edzőjeként örülhetett a nyáron tanítványa nagyszerű teljesítményének.

Kovács Róbert - aki a Vasas gyermekcsapatának vezetőedzőjeként is dolgozik - megköszönte kollégáinak, elsősorban Cseh Sándornak, Lukács Gergelynek és Kardos Istvánnak a nyári munkát, egyúttal beszélt hitvallásáról is, melynek alapja a csapat és a megfelelő csapatszellem kialakítása, amelyből nem enged egy pillanatra sem. Elmondta, nagyszerű játékosok alkották a csapatot, akikben hatalmas bizonyítási vágy volt, emellett a mentalitásuk is példaértékű volt (ebben is volt nagy szerepe a stábnak). Hozzátette, rengeteget tanult a nyár alatt a sportágról, elmondása szerint nagyjából 60 százalékát ismerte eddig a vízilabdát, most a nyáron nagymértékben bővült a szakmai repertoárja.
Vízilabda hírek