cover image
Egyéb

Öt érem a masters Eb-ről

2022. szeptember 13. 10:22

Vérrel-verítékkel sikerült megnyernie az Oázis Master's csapatának a Rómában zajló Masters Európa Bajnokság 45+ csoportját. Aranyérmes lett még a Vidám Vízilovak (55+), a hölgyek között ezüstérmes a Kerület Sport csapata, míg az urak között az FTC (50+) és a Bull's Blood (353) is érmet szerzett.

A korábban 40+ korosztályban világ- és Európa-bajnok Oázis minden mérkőzését megnyerte a római Eb-n, a döntőben ötméteres-párbajban szerezte meg a bajnoki címet. A döntőben az ellenfél a hazai pályán szereplő Sporting Roma csapat volt, akik amellett, hogy élvezték ennek minden előnyét, a beszámolók alapján meglehetősen kemények voltak a vízben. Az elődöntőben a németek ellen vívott mérkőzésen is folyt a vér, miután az egyik német játékosnak felszakították az orrát. A mieink sem úszták meg egy kivert fognál kevesebbel. A döntővégig szoros volt, egy-egy gólnál egyik csapat sem tudott többel ellépni a másiktól. Az utolsó játékrész elején szerzett az Oázis két ólos vezetést, amit az olaszok negyed közepére kiegyenlítettek. Öldöklő küzdelemben és idegőrlő perceken keresztül nem esett gól, így jöhettek az ötméteresek. Az olaszok első játékosa hibázott, s miután utána mindenki belőtte az ötméteresét, az Oázis győzelmével végződött a parti.
 
masterrs3.jpg Az Oázis mellett aranyérmes lett a Vidám Vízilovak (55+), a hölgyek között ezüstérmes a Kerület Sport csapata, míg az urak között az FTC (50+) és a Bull's Blood (353) is érmet szerzett.
  
masters2.jpg További eredmények:
35+
3. helyezett: Bull's Blood
masters5.jpg 4. helyezett: NEPTUN VSC
 
50+
masters4.jpg 3. helyezett: FTC Masters
7. helyezett: BVSC Zugló
12. helyezett: Ybl Polo
 
55+
1. helyezett: Vidám Vízilovak
4. helyezett: Sunday Boys
 
60+
5. helyezett: OSC Masters
6. helyezett: Sunday Boys
 
Nők 30+
2. helyezett: Kerület Sport
 
 

Vízilabda hírek