cover image
Egyéb
Utánpótlás

U18-as vb: meggyőző játékkal elődöntős a magyar válogatott!

2022. augusztus 17. 18:00

Olaszország ellen hétgólos sikert aratott Belgrádban a magyar U18-as válogatott, így bejutott a legjobb négy közé és már biztosan éremért játszik. Az elődöntőben a görög-spanyol párharc győztese vár a mieinkre - később kiderült, ez Spanyolország lesz.

Egyre népesebb volt a magyar szurkolói csoport, rokonok, barátok, csapattársak jöttek Belgrádba a negyeddönőre, és a szakemberek közül is találkozhattunk többekkel, így Varga Dániel, Horváth János és a KSI küldöttsége is ott ült a lelátón és szurkolt a mieinknek.

Nagyon meggyőző magyar válogatottat láthattak szerda délután, amely Szalai Péter 5 méteresből lőtt góljával szerzett vezetést, és egyszer sem engedte ki a kezéből azt. A meccs legjobbjának választott Gaszt Roland akciógóllal növelte az előnyt (tényleg jól ment neki ezen a napon, ráadásul nagyon fontos pillanatokban talált be a csapatkapitány), s bár szépítettek az olaszok, Varga Vince szép góllal válaszolt.

A 3-2-es első negyed után egy 1-1-es jött, miközben Gyapjas Viktor jó teljesítményét emelhetjük ki (a tesó, Brendon is elégedetten tapsolt a lelátón), megint stabil volt a kapusunk. Ahogyan a játékunk is, főként a szorosabb első félidő után. Nagyon meglódult a csapat a fordulás után, 4-0-val hoztuk a harmadik negyedet, a negyedik gól egy olasz időkérést követően, egy szerzett labda utáni megúszásból született Balogh Botond révén (és az önzetlen passz után), nagyon kellett, demoralizáló volt, s végképp jelezte, ezen a napon nem kérdés a győztes személye.

Még a zárónegyedre is maradtak szép megoldások, Leinweber Olivér duplázni tudott, tíz másodperccel a vége előtt pedig Bede Marcell állította be a végeredményt.

A magyar csapat a görög-spanyol negyeddöntő győztesével játszik a döntőbe jutásért csütörtökön. Később világossá vált, hogy Spanyolország lesz az ellenfél, miután 9-8-ra legyőzték a görögöket.

U18-as világbajnokság, Belgrád, negyeddöntő:

Magyarország-Olaszország 11-4 (3-2, 1-1, 4-0, 3-2)
Gólszerzők:
Gaszt 3, Varga V. 2, Leinweber 2, Nagy Á., Balogh B., Szalai, Bede, illetve Somma, Marini, Urbinati, Provenziani
 
További negyeddöntők:

Görögország-Spanyolország 8-9 (3-3, 1-1, 1-2, 3-3)
Szerbia-Horvátország 12-7 (3-4, 3-1, 3-0, 3-2)
Montenegró-Hollandia 7-12 (2-3, 3-2, 1-4, 1-3)
Az elődöntőben:
Spanyolország-Magyarország
Szerbia-Hollandia
A magyar válogatott kerete:

Gyapjas 
Viktor (Ferencváros), Csite Loránd (Budapesti Honvéd) - kapusok

Szépfalvi Gergely (KSI), Szalai Péter (KSI), Nagy Ákos (KSI), Biros Samu (Eger), Szécsi Marcell (UVSE), Ionescu Erik (UVSE), Bede Marcell (KSI), Gaszt Roland (Pécs), Varga Vince (Ferencváros), Leinweber Olivér (Szeged), Balogh Botond (BVSC) - mezőnyjátékosok

Vezetőedző: Kovács Róbert. Edző: Lukács Gergely. Kapusedző: Kardos István. Utánpótlás szakmai vezető: Cseh Sándor

A vb magyar játékvezetője: Kovács Cs. Tamás
Vízilabda hírek
Utánpótlás