Női U18-as vb: fantasztikus hajrával is vereség - előre a bronzért!

2022. augusztus 07. 20:08

Fotó: MVLSZ

Tudvalévő volt, hogy a legnehezebb feladat vár az eddigi remeklő csapatunkra. Nem csak azért, mert ez már az elődöntő volt, hanem azért is, mert a görög válogatott valóban kimagasló erőt képvisel, bizonyította mindezt Belgrádban is, többek között az Egyesült Államokat is legyőzte.
 
Sajnos a mieinket is...
 
Pedig kimondottan jól indult: Aubéli Tekla és Mácsai Eszter találatával 2-0-ra vezettünk, és eltelt három olyan perc, amely során a rivális képtelen volt mit kezdeni a védelmünkkel. Aztán megtalálta a rést, hamar egyenlített, de Lendvay Zoé is hozzászólt a meccshez, avagy újra vezettünk. Még az első negyedben fordított azonban a görög együttes.
 
A másodikban és a harmadiban aztán felül is kerekedett - 4-4 után lépett el 7-4-re, majd Szegedi Panni szépítő találata után is három gólt szerzett, így a záró felvonás előtt 10-5-re vezetett.
 
Benczur Márton alakulata becsülettel ment végig előre, Lendvay Zoé, Hajdú Kata, majd Szegedi Panni is betalált, négy perccel a vége előtt bizony felcsillant a remény! Elkapta nagyon a fonalat a csapat, hátul megsemmisítette ellenfelét, és jött az újabb gól Szegeditől - 3:18 volt hátra, amikor már 9-10 állt a táblán. Önmagában ez a hajrá olyan fantasztikus volt, ami előtt kalapemelés jár! Még akkor is, ha a hajrában már nem sikerült gólt szerezni (sajnos még fórból sem), így egyetlen találatot megőrzött az előnyéből, és döntőbe jutott Görögország.
 Válogatottunk hétfőn 19 órától a másik elődöntőben az amerikaiaktól vereséget szenvedő Olaszországgal a bronzéremét küzdhet.
 


U18-as női világbajnokság, Belgrád
Elődöntő
Magyarország-Görögország 9-10 (3-4, 1-2, 1-4, 4-0)
Gólszerzők: Szegedi 3, Mácsai E. 2, Lendvay 2, Aubéli, Hajdú, ill. Tricha 5, Santa 2, Chaldaiou 2, Tornarou
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
  
Az U18-as magyar leány válogatott világbajnoki kerete:
Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC)
Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros)

A szakmai stáb:
Biros Péter női utánpótlás szövetségi kapitány, Benczur Márton vezetőedző, Kisteleki Dóra edző, Béres Gergely edző, Almási-Szabó Marcella masszőr, dr. Golopencza Péter orvos, Hesz Máté csapatvezető. Erőnléti felkészítő edző: Tóth Andrea

A vb magyar játékvezetője: Debreceni NóraBENU Férfi Magyar Kupa

Genesys OSC Újbuda - EPS-Honvéd

2022. dec. 09. 18:00

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2022. dec. 10. 18:45

BENU Női Magyar Kupa

FTC-Telekom - Tigra-Zf-Eger

2022. dec. 16. 18:30

BENU Női Magyar Kupa

III.Ker.Tve - UVSE

2022. dec. 16. 20:00

BENU Női Magyar Kupa

-

2022. dec. 17. 19:00

A tenerifei Világliga-döntőre készül női válogatottunk
Split, Eb: a férfidöntő és az éremátadás képei (Fotók: Kovács Anikó)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok