cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női válogatott: kilenc góllal vertük az olaszokat

2022. augusztus 6. 21:21

A Bíró Attila irányította válogatott a szardíniai torna negyedik mérkőzésén a házigazda ellen pazar játékkal 15-6-ra nyert. A vasárnapi zárónapon 9:30-tól Hollandia ellen mérkőzik!

A Bíró Attila irányította válogatott két mérkőzést ritkán veszít egymás után, sőt jellemző rá, hogy vereség után a következő meccsén igencsak kitesz magáért. Nos, ezúttal is így történt.
 
A szakmai stáb ezúttal Kiss Alexandrát és Pereszregi-Nagy Kingát nem nevezte. Szilágyi Dorottya kettő, Garda Krisztina és Faragó Kamilla egy-egy góljával úgy hozta le 4-0-ra az első negyedet a házigazda olaszok ellen, hogy Magyari Alda remekül védett, a védelem sorra hatástalanította az olasz emberelőnyös helyzeteket. És így ment ez végig a meccsen. Hiába játszott szinte végig előnyben a házigazda, a mieink pazarul védekeztek, ezzel pedig megalapozták a sikeres támadójátékot is. Garda öt, Szilágyi négy góllal terhelte meg a rivális kapuját, de rajtuk kívül is a csapat töbnségét ki lehetne emelni, hiszen a kapusteljesítménytől a centerekig át mindenki hozzátette a magáét.
 
Miként Bíró Attila szövetségi kapitány értékelte a találkozót: „Ahogy nekünk semmi sem sikerült a spanyolok ellen, ezúttal az olaszok jártak ugyanígy ellenünk, miközben mi kétségtelenül parádésan vízilabdáztunk. Az első perctől kezdve nem volt esélye az olasz válogatottnak. Nem kevesebb, mint 19 alkalommal játszott ellenfelünk emberelőnyben, ebből 17-szer kivédekeztük őket, ehhez kaptak még két ötméterest - ez mindent elmond a meccsről. És ha ehhez hozzáteszem, hogy mi 10 előnyből kilencet belőttünk, azt hiszem, nincs mit magyarázni. Persze mindez nem csaphat be bennünket, tudjuk, lesznek még kemény meccseink velük. A spanyolok elleni vereség után volt néhány beszélgetés, ami úgy tűnik, jól jött. Kalapemelés a csapat előtt! Most következik a torna talán legnehezebb része: levezetés után későn érünk a hotelbe, vacsorázunk, aztán szinte egyből újra jöhetünk ide, hiszen korán reggel játszunk a hollandok ellen. Magam is kíváncsian várom, mire leszünk képesek - a fizikai állapottól nem félek, inkább mentálisan lesz nehéz ilyen rövid időn belül újra felpörögni."
 
Szardínia Kupa 2022, Sassari - Nők, 4. nap
 
Olaszország-Magyarország 6-15 (0-4, 2-4, 2-5, 2-2)
Gólszerzők: Bettini 3, Tabani 2, Avegno, ill. Garda 5, Szilágyi 4, Leimeter 2, Faragó 2, Horváth B., Farkas T.
 
Izrael-Görögország 8-15
Hollandia-Izrael 22-13
Görögország-Spanyolország 11-12
 
A női torna korábbi eredményei
2022. augusztus 3., szerda
Izrael-Magyarország 8-18
Hollandia-Spanyolország 7-8
Olaszország-Görögország 10-10
2022. augusztus 4., csütörtök
Magyarország-Görögország 11-9 
Spanyolország-Izrael 20-6
Hollandia-Olaszország 12-9
Augusztus 5., péntek
Spanyolország-Magyarország 11-6
Görögország-Hollandia 10-12
Olaszország-Izrael 20-6
 
A női torna további programja
2022. augusztus 7., vasárnap
Hollandia-Magyarország    9:30
Spanyolország-Olaszország  11:30
 
A magyar női válogatott szardíniai kerete
Kapusok: Kiss Alexandra (Eger), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila