cover image
Egyéb
Utánpótlás

Női U18-as vb: már az elődöntőben a magyar lányok!

2022. augusztus 5. 17:05


Tekintettel arra, hogy a hollandok elleni 4-10 után a nyolc közé jutásért is játszania kellett az ausztrál válogatottnak, és ezen az összecsapáson csupán nehezen, 13-12-re nyert Horvátország ellen, sokan bátorkodtak kijelenteni: a negyeddöntő egyértelmű esélyese az eddig remekül pólózó magyar csapat.
 
Benczur Márton szövetségi edző persze igyekezett mindenkit óva inteni a rivális lebecsüléséről, csapata kemény, kiélezett meccsre lett felkészítve. Szükség is volt erre!
 
Szükség, hiszen bár Hajdú Kata két góljával 2-0 volt ide, de a rivális ki tudott egyenlíteni. Ekkor újra a gázpedálra lépett a válogatott, Aubéli Tekla, Fekete Flóra és Tiba Panna találatával sikerült meglépni, Ausztrália azonban szívós ellenfél volt. Egyenlítenie ugyan nem sikerült, de sokáig ott loholt a mieink után, rendre kellett valaki, akinek a gólja távol tartja a riválist. A kapuban 6-5 után váltotta Torma Luca a Golopencza Szonját. Irmes Rozália és Hajdú Kata is fontos gólt lőtt, majd 8-8 után is tudott újítani a társaság.
 
Aubéli Tekla villanása következett, majd a vb-góllövőlista egyik éllovasa, az ellenállhatatlan Hajdú Kata jegyezte a mérkőzésen az ötödik találatát (természetesen a találkozó legjobbjának választották). Az ellenfél szépített, de Szegedi Panni ötméteresből szólt hozzá a partihoz, így 11-9-ről kezdődhetett a záró felvonás.
 
Ebben Fekete Flóra révén ismét nőtt az előny, amelyet remekül őrzött a csapat. A kapuba visszatérő Golopencza Szonja csak egy gólt kapott a végén, amelyre aztán még egy remek támadás után sakk-matt helyzetben Tiba Pannának is volt válasza.
 
A 13-10-es siker négy közé jutást ér, a vasárnapi (!) elődöntőben 19 órától Görögország következhet! A másik elődöntőben olasz-amerikai ütközet lesz. 

U18-as női világbajnokság, Belgrád
Negyeddöntő
Magyarország-Ausztrália 13-10 (5-3, 2-2, 4-4, 2-1)
Gólszerzők: Hajdú 5, Aubéli 2, Fekete 2, Tiba 2, Szegedi, Irmes, ill. Downes 3, Dawkins 2, Green 2, Nasser, Ogg, Childs
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
  
Az U18-as magyar leány válogatott világbajnoki kerete:
Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC)
Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros)

A szakmai stáb:
Biros Péter női utánpótlás szövetségi kapitány, Benczur Márton vezetőedző, Kisteleki Dóra edző, Béres Gergely edző, Almási-Szabó Marcella masszőr, dr. Golopencza Péter orvos, Hesz Máté csapatvezető. Erőnléti felkészítő edző: Tóth Andrea

A vb magyar játékvezetője: Debreceni Nóra

Vízilabda hírek
Utánpótlás
benczur márton
u19