cover image
Egyéb
Utánpótlás

Női U18-as vb: magabiztos játékkal megvan a csoportelsőség!

2022. augusztus 3. 14:37

A belgrádi Női U18-es világbajnokságon a szerdai ebédidőben, fényes napsütésben nézett egymással farkasszemet a magyar és az olasz válogatott. A tét nem volt kisebb, mint a csoportelsőség, a közvetlen nyolc közé jutás, illetve a könnyebbnek vélt negyeddöntős ellenfél. Ez utóbbi Ausztrália, amely reggel 10-4-es vereséget szenvedett Hollandiától.
 
Benczur Márton csapata jól kezdett, Golopencza Nóra és Aubéli Tekla góljával 2-0-ra vezetett, jól védekezett, illetve Golopencza Szonja is hozta a formáját a kapuban. Az első menet 3-1-es előnyére (Golopencza Nóra talált még egyszer) Hajdú Kata pakolt rá még egyet, avagy a mieink irányítottak.
 
A harmadik negyed közepéig taktikusan őrizte előnyét a társaság, ám 7-4-es vezetése után két gólt szerezve váratlanul egy gólra zárkóztak az olaszok. Ekkor azonban Varró Eszter gólja nyugtatta meg a csapatot, majd Hajdú Kata is odatette magát, s így 9-6 volt az állás a záró menet előtt.
 
Ezt is jól menedzselte le a válogatott, felőrölte riválisa erejét, és nyugodtan mondhatjuk, magabiztos győzelmet aratott. Megvan tehát a közvetlen nyolc közé jutás, a csütörtöki szabadnap - pénteken 16 órától pedig következhet minden bizonnyal a nyolcaddöntőjét majd abszolváló ausztrál rivális.
 
U18-as női világbajnokság, Belgrád
A-csoport, 2. forduló
Olaszország-Magyarország 8-12 (1-3, 2-3, 3-3, 2-3)
Gólszerzők: Hajdú 4, Golopencza N. 2, Szegedi 2, Aubéli, Tiba, Kóka, Varró, ill. de March 3, di Maria 2, Longo 2, Leone
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
  
Az U18-as magyar leány válogatott világbajnoki kerete:
Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC)
Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros)

A szakmai stáb:
Biros Péter női utánpótlás szövetségi kapitány, Benczur Márton vezetőedző, Kisteleki Dóra edző, Béres Gergely edző, Almási-Szabó Marcella masszőr, dr. Golopencza Péter orvos, Hesz Máté csapatvezető. Erőnléti felkészítő edző: Tóth Andrea

A vb magyar játékvezetője: Debreceni Nóra
 
Vízilabda hírek
Utánpótlás