cover image
Egyéb
Utánpótlás

Női U18-as vb: remekül hangolt a csapat az olaszok elleni rangadóra

2022. augusztus 2. 18:39

A belgrádi Női U18-es világbajnokságon kedden este Kazahsztán ellen játszotta második meccsét a magyar válogatott.
 
A törökök 32-2-es kiütése után - miként várható volt - a kazahok ellen sem volt pardon, Benczur Márton csapata ugyanis komolyan vette a partit, feltett szándéka volt, hogy mindent beleadva készül a jóval nehezebbnek ígérkező folytatásra.
 
Az első negyedben három, a másodikban öt gólt szerzett a társaság, miközben saját kapuját sikeres őrizte, avagy a nagyszünetben 8-0 állt a táblán. Ezúttal is Hajdú Kata iparkodott a legjobban, már triplánál járt. A folytatás sem volt nehezebb, avagy az olaszok 16-3-as kazahok elleni győzelmét 15-1-gyel sikerült felülmúlni (a mérkőzés legjobbjának a kiválóa védő Golopencza Szonját választották), ami akár még jól is jöhet a későbbiekben. Persze a felek szerdai összecsapásán (13:30) egyértelműen a győzelemért játszik majd a válogatott.
 
U18-as női világbajnokság, Belgrád
A-csoport, 2. forduló
Magyarország-Kazahsztán 15-1 (3-0, 5-0, 2-0, 5-1)
Gólszerzők: Hajdú 5, Lendvay 3, Szegedi 3, Aubéli, Mácsai E., Tiba, Kóka, ill. Vorontsova
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A magyar csapat további csoportmérkőzései:
Augusztus 3., 13:30: Magyarország-Olaszország
 
 Az U18-as magyar leány válogatott világbajnoki kerete:
Aubéli Tekla (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Golopencza Nóra (UVSE), Golopencza Szonja (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Irmes Rozália (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Torma Luca (Győri VSE), Varró Eszter (OSC)
Tartalék: Bonca Vivien (Szentes), Jonkl Csenge (Dunaújváros)

A szakmai stáb:
Biros Péter női utánpótlás szövetségi kapitány, Benczur Márton vezetőedző, Kisteleki Dóra edző, Béres Gergely edző, Almási-Szabó Marcella masszőr, dr. Golopencza Péter orvos, Hesz Máté csapatvezető. Erőnléti felkészítő edző: Tóth Andrea

A vb magyar játékvezetője: Debreceni Nóra

Vízilabda hírek
Utánpótlás
benczur márton
u19