cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Varga Zsolt 19-es kerettel kezdi meg az Eb-felkészülést

2022. július 22. 12:00

A férfiválogatott szövetségi kapitánya hétfőn tartja az első edzést; a budapesti napok után egy horvátországi edzőtábor szerepel a programban, majd a spliti kontinensviadal előtt még a BENU Kupán tesztelheti csapatát.

Miként a Varga Zsoltot bemutató szerdai sajtótájékoztatón is elhangzott, sürget az idő, nyakunkon a spliti Európa-bajnokság (augusztus 27-szeptember 10.), amelyen sorrendben Szlovénia, Szerbia és Izrael ellen vív csoportmeccset válogatottunk. A szakember ígéretéhez hűen hamar papírra vetette azt a keret, amellyel július 25-én, hétfőn megkezdi a munkát.
 
Íme, a szövetségi kapitány kerete!
Kapusok: Kardos Gergely (BVSC), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
Kereten kívüli meghívott: Nagy Ákos (KSI)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

 
„Ezzel a 19 játékossal kezdődik meg a munka, amelynek kellően hatékonynak kell lennie, hiszen valóban nincs sok időnk - fogalmazott Varga Zsolt, aki két névsorban nem található játékosra külön kitért: - Az elmúlt időszak válogatott csapatkapitányának, Varga Dénesnek a kvalitásait senkinek sem nem kell ecsetelni, ugyanakkor úgy ítélem meg, hogy neki most pihenésre, regenerálódásra van szüksége. Az év elején átesett egy műtéten, amely után hamar edzésbe állt, klubjában és a válogatottban is rengeteget játszott, nem véletlenül, hiszen a klasszisa vitathatatlan. Bízom benne, ki tudja magát pihenni, és a következő időszakban újult erővel veti bele magát a munkába. A válogatottban is alapembernek számító Vámos Márton pedig szemműtét után regenerálódik, ezért nem tudja velünk megkezdeni a felkészülést."
 
A világbajnoki 7. helyezett csapatból a két felsorolt név mellett Hárai Balázs és Mezei Tamás hiányzik - az ő helyükön más játékosok teljesítményére kíváncsi a szövetségi kapitány. A szakember élt a kereten kívüli meghívott lehetőségével is, a KSI 18 esztendős tehetségével, Nagy Ákossal kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy egykoron Vámos Márton is roppant fiatalon kapott lehetőséget, avagy a balkezes pólós előtt ott a jó példa.
 
A felkészülés első hetét Budapesten végzi a társaság, majd a második héten utazik Sibenikbe, ahol a horvátokkal közös edzőtábor során minden bizonnyal egy hivatalos mérkőzést is vívnak majd a felek. Mindezt ismét margitszigeti napok követik, augusztus 17-19. között pedig a BENU Kupán Franciaország, Hollandia és Japán ellen tesztelheti - elképzelhető, hogy már a kijelölt spliti - csapatát Varga Zsolt, aki az elkövetkezendő hetekben a nyilvánosságtól elzárva, csak és kizárólag a munkára koncentrálva készül majd keretével. 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
varga zsolt