cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Vb-ezüstérmes válogatottunk 18 játékossal kezdi meg az Eb-felkészülését

2022. július 19. 19:15

Bíró Attila csapata csütörtökön újrakezdi az edzéseket. A szövetségi kapitány felettébb mozgalmas felkészülést hirdetett balatonfűzfői edzőtáborral, rendkívül erős szardíniai nemzetközi tornával, ausztrálok elleni edzőmeccsel.

Bíró Attila keretet hirdetett. A 19. FINA Világbajnokságon nagy közönségsikert elréve ezüstérmes női válogatott játékosainak a számára ugyanis hamarosan véget ér a pihenő: csütörtökön kezdi meg felkészülését a csapat az augusztus végén kezdődő Európa-bajnokságra.
 
„Az első két napon azért még óvatosak leszünk, afféle ráhangoló edzéseken vesznek részt a játékosok, hogy aztán a jövő héten, a balatonfűzfői edzőtáborban belecsapjunk a munkába" - tette hozzá a szövetségi kapitány, akinek ezúttal lesz lehetősége a nagy megméretés előtt tesztelni is csapatát, hiszen két hét múlva a szardíniai nemzetközi tornán, egy mini Eb-nek megfelelő viadalon Hollandia, Spanyolország, Görögország és Olaszország ellen küldi csatába, sőt minden bizonnyal augusztus közepén a hazánkban edzőtáborozó Ausztrália ellen is vív egy hivatalos mérkőzést a társaság.
 
„Motiváló mindannyiunk számára, hogy világbajnoki ezüstérmesként kezdjük a felkészülést az Európa-bajnokságra, tudjuk, mit értünk el, az ellenfelek is tudják, ami nem baj. Ugyanakkor most minden nulláról indul, a legfontosabb, hogy ugyanolyan alázattal készüljünk, mint korábban - ismerem a csapatomat, a játékosokat, azt hiszem, bátran állíthatom, ezzel sem lesz baj" - tette hozzá Bíró Attila, aki a vb-ezüstérmes csapatából 12 játékost hívott meg a keretbe, egyedül Gangl Edina hiányzik majd. Helyén vár bevetésre az U18-as Eb-n parádésan teljesítő Neszmély Boglárka, illetve az egriek kapusa, Kiss Alexandra.
 
A mezőnyjátékosok között a vb-játékosok mellett meghívót kapott a két vb-tartalék, Farkas Tamara és Horváth Brigitta, valamint a bő vb-keretben már a csapattal edző Dömösdi Dalma, Peresztegi-Nagy Kinga kettős.
 
Tekintettel arra, hogy a spliti kontinensviadalra 15 játékost nevezhetnek a szakemberek, bizonyosan lesznek majd „új arcok" az Eb-névsorban.
 
A magyar női válogatott Eb-kerete
Kapusok: Kiss Alexandra (Eger), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (Ethnikos, görög), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila