cover image
Egyéb

Manhercz Krisztián és Parkes Rebecca tesztelte először a vb-labdát

2022. június 17. 15:24

Megtartották pénteken délelőtt a 19. FINA Világbajnokság nyitó sajtótájékoztatóját. Főszerepet kapott a vízilabda is az eseményen, a Mikasa hivatalos vb-labdáját a magyar válogatott tagjai leplezték le.

A nulladik napon (ma már rendeznek szinkronúszó-selejtezőket) rendezték meg a nyitó sajtóeseményt, a Stopper rendezvényhajón. A FINA elnöke, Husszein al-Musszalam, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor, Fürjes Balázs nemzetközi sporteseményekért felelős államtitkár és Szalay-Bobrovniczky Kristóf, sportot is felügyelő honvédelmi miniszter egyaránt kiemelte beszédében, hogy különleges vállalást tett Magyarország azzal, hogy négy hónap alatt szervezte meg a világbajnokságot - elvégre februárban „ugrottunk be" a japán szervezők által elhalasztott fukuokai vb helyére.

Mindannyian megjegyezték, hogy a Covid-járvány miatti hektikus időszak után a sport ismét magához tért, végre ismét a maga teljességében rendezhetnek versenyeket. A nehéz időszak persze nem múlt el, ezt tetézte az Oroszország által indított ukrajnai háború, ugyanakkor az előttünk álló két hét kizárólag a sportolókról és az elismerésre méltó teljesítményekről szól majd.

A sajtóeseményen bemutatták a Mikasa sportszergyártó legújabb labdáját, amelyet a vízilabdatornán használnak majd, a magyar válogatottakat Parkes Rebecca és Manhercz Krisztián képviselte, a FINA elnökével közösen ők leplezték le a labdát.

sajttaj_nyito_2.jpg Természetesen szóltak is a szép számú médiamunkáshoz, mindketten abban bíznak, hogy hazai közönség előtt a lehető legjobb eredményt éri el a csapat, férfiválogatottunk meghatározó tagja egyenesen az aranyérem megszerzését tűzte ki célul.

sajttaj_nyito_3.jpg A sajtótájékoztató végén bejelentették, hogy a férfi- és női vízilabdatorna mérkőzéseinek végén, a legjobb játékosnak járó elismerés a két éve elhunyt legenda, Benedek Tibor emlékét őrzi majd. Dr. Molnár Tamás és Szalay-Bobrovniczky Kristóf (akinek fiát edzette az UVSE-ben sportágunk ikonja) is elmondta, méltó emlékezés ez a vízilabdasport megkerülhetetlen alakjára, aki 2020. június 18-án hunyt el. 

Vízilabda hírek