cover image
Egyéb

Férfiválogatott: rajtra készen!

2022. május 25. 13:02

Märcz Tamás szövetségi kapitány és stábja tizenhat játékossal kezdte meg a felkészülést a Margitszigeten.

Rajtra készen.
 
A világbajnoki keretbe meghívót kapó, klubszezonukat befejező játékosok és a szakmai stáb megkezdte a felkészülést szerda délelőtt.
 
A szövetségi kapitány kifejezetten örül neki, hogy az első körben beválogatott tizenhatos kerettel két edzőmeccset vívhat a belgárdi Bajnokokok Ligája Nyolcas Döntőjére (június 2-4.) készülő FTC-vel, amelyből tíz játékost válogatott be a bő keretbe.
 
„Hasznos lesz a két edzőmeccs a Fradinak, és biztosan hasznos lesz nekünk is - fogalmazott Märcz Tamás. - Nyilvánvalóan mindkét csapat játékosait figyelni fogom. Hivatalos felkészülési mérkőzés híján minden edzőmeccs nagy jelentőséggel bír számomra, hiszen így komoly mérkőzéshelyzetben láthatom a játékosainkat. Az első edzőmérkőzés időpontja a Ferencváros kérésére változott. Végül ezen a héten péntek délelőtt és jövő hétfőn este játszunk majd a magyar bajnokkal a Margitszigeten."
 
Az FTC játékosai, illetve a Pro Recco légiósa, a szintén BL-re meccseket vívó Zalánki Gergő június 8-án csatlakozik a válogatotthoz. A kapitány akkor határozza majd meg azt a keretét, amely tovább készül majd, s amely a kanadai és a horvát válogatottakkal vív edzőmecseket, amely után a kapitány kihirdetheti a vb-csapatát.
 
Korábban már Märcz Tamás szövetségi kapitány beszámolt az erőnléti edző poszton történt változásról, most pedig egy újabb változást jelentett be, ami a felkészítő stábot érinti.
„Kenyeres András mentáltréner évek óta segítette a munkánkat. Szakmai tudása és professzionális hozzáállása hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt években sikeresek voltunk, amiért ezúton is köszönetemet fejezem neki ki.  Az ő posztját az elkövetkező időszakban dr. Németh Gergely sportpszichológus veszi át. "
 
  
A férfiválogatott vb-kerete:

Kapusok: Csoma Kristóf (Kaposvár), Lévai Márton (OSC), Mizsei Márton (Vasas), Szakonyi Dániel (FTC), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sánta Dániel (Szegedi), Vadovics Viktor (Vasas), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC) , Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

 (A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Vízilabda hírek