cover image
Egyéb

E.ON OB I: tíz év után érmes a Vasas csapata

2022. május 14. 20:25

A Komjádi-uszodában lett bronzérmes az A-Híd VasasPlaket, miután második alkalommal is legyőzte a Szolnoki Dózsát.

A Vasas tíz éve, a 2011/12-es szezonban megnyerte a magyar bajnokságot, azóta vár újabb éremre. A korábbi években az anyagi lehetőségek nem engedték közel ehhez a piros-kékeket, egy ideje viszont ismét reálissá vált a dobogós helyezés.

Most azért is foghatta már fél kézzel a bronzot a csapat a szombati meccs előtt, mert a párharc első mérkőzésén a vártnál jóval magabiztosabban nyert Szolnokon.

Konarik Ákos emberelőnyből szerzett vezetést aztán a vendégeknek, majd az első negyed java részében (1-1 után) pontatlanul céloztak a csapatok, vagy Bányai vagy Mitrovic kapus vagy a kapufa védett, az utolsó perc azonban a Vasasé volt.

Erdélyi Balázs és Sava Randjelovic akciógóljaival kétgólos előnyre tett szert a Vasas.

Ezt toldotta meg rögvest Bátori Bence (4-1), majd Mitrovic-bravúrok következtek és egy időkérést követő Nagy Ádám-gól. Jól védekezett a Vasas, a szolnoki védekezésben viszont akadtak lyukak, ezt használta ki Bátori Bence egy távoli bombával, 6-2-re elhúzott a Vasas a negyed derekára.

Kettős emberelőnyben tudott csak szépíteni a Szolnok Milakovic révén, de Erdélyi rögtön válaszolt rá, a félidőben 8-3-ra vezetett Slobodan Nikic csapata.

A fordulás után sem változott a játék képe, Szatmári Kristóf góljával már 11-3-at mutatott a tábla, a szolnoki kaput ekkor már Gárdonyi András védte.

Bátori Bence, Erdélyi Balázs és Sava Randjelovic különpárbajt vívott, 6 perccel a vége előtt 4-4 góllal álltak.

A végén Mizsei Márton jött a hazai kapuba, a különcsata maradt döntetlen, a meccset és a bronzérmet a Vasas nyerte.

E.ON OB I, bronzmérkőzés:

A-Híd VasasPlaket-Szolnoki Dózsa 15-8 (3-1, 5-2, 4-1, 3-4)
Gólszerzők:
Bátori 4, Erdélyi 4, Randjelovic 4, Vadovics V., Zerinváry, illetve Angyal 3, Konarik, Nagy Á., Milakovic, Szeghalmi, Jansik D.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A meccs legfontosabb pillanatai itt tekinthetők meg.

Az Erdélyi Balázzsal, Slobodan Nikiccsel és Bátori Bencével készült interjúnkat itt lehet megnézni.

 
A Zsivko Gociccsal készült interjút itt nézhető meg.
Vízilabda hírek
vasas