cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: nagy hajrával a Bresciát is legyőzte az FTC

2022. május 11. 19:50

A zöld-fehérek hatalmas csatában 8-6-ra nyertek, így az olasz együttes mögött a második pozícióban végeztek a rendkívül erős csoportban, és a belgrádi nyolcas döntőben a horvát Jug Dubrovnik lesz majd az ellenfelük.

Csoportelsőként ugrott a Komjádi medencéjébe (amelynek tetejét kihúzták, így a nap csodaszépen sütött be az uszodába) a bivalyerős nyolcasban az olasz Brescia, amellyel 8-8-as döntetlent játszott Varga Zsolt csapata az őszi „odavágón". Azóta sok minden történt, az FTC például hatalmas bravúrokat bemutatva (nyert Belgrádban és Athénban is) kivívta már szintén a belgrádi nyolcas döntőbe kerülést.

ftcbrescia_1.jpg Hogy ott kivel játszik majd, a szerdai meccs döntötte el. A zöld-fehérek lehettek még másodikak, harmadikak és negyedikek is, a cél a győzelem volt, és az ezzel járó második pozíció.

Nem lehet ott a szerdai mérkőzésen Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője szívritmus-zavarokkal küzd - Nyéki Balázs helyettesítette ezúttal is.
 
ftcbrescia_5.jpg Miként várható volt, hatalmas küzdelem zajlott a vízben, a felek alig-alig engedtek pillanatnyi szabad levegőt ellenfelüknek, egyértelműen a védekezés dominált. A félidőben 3-2-re, a harmadik negyed után 4-3-ra vezetett Alessando Bovo csapata, amely aztán két góllal is ellépett.
 
Az FTC gólzsákja azonban a végére kinyílt, mintha erővel is jobban bírta volna a meccset, így Varga Dénes és Vámos Márton vezérletével fordított, és 8-6-ra nyert!
 
Mindez azt jelenti, hogy az Fradi a második helyen végzett tehát a csoportjában, így a belgrádi nyolcas döntőben a horvát Jug Dubrovnik lesz majd az ellenfele.

Nyéki Balázs:Az első három negyedben nem éltünk az adódó lehetőségekkel, de a negyedikre feljavult a helyzetkihasználásunk, sikerült megtörni a Brescia ellenállását. Jól ismerjük az olaszok játékát, elhittük, hogy képesek vagyunk nyerni ellenük, a végén pedig ismét hatalmas mentális erőről tett tanúbizonyságot a csapat.

Alessandro Bovo: Jól felkészített ellenféllel találkoztunk, kemény, küzdelmes mérkőzés volt. Az utolsó negyedben sok hibát követtünk el, a játékvezetők döntései sem könnyítették meg a dolgunkat, de nem vonnék le messzemenő következtetéseket a vereségből. A védekezésünkre lehet alapozni a jövőben, ám sok munka vár még ránk a nyolcas döntőig.
 
ftcbrescia_6.jpg Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, 14. forduló:
 
A-csoport  
 
FTC-Telekom Waterpolo-AN Brescia (olasz) 8-6 (1-2, 1-1, 1-1, 5-2)
Gólszerzők: Varga D. 3, Vámos 2, Molnár E., Jansik Sz., Merkulov, ill. Constantin-Bicari 2, C. Presciutti, Vapenski, Renzuto, Luongo
 

További eredmények
Jadran Split (horvát)-CNA Barceloneta (spanyol) 13-15
Dinamo Tbiliszi (grúz)-Olympiakosz (görög) 14-13
Radnicski Kragujevác (szerb)-Novi Beograd (szerb) 11-13

A csoport végeredménye:

1. Brescia 30 pont, 2. FTC 28 pont, 3. Novi Beograd 27 pont, 4. Barceloneta 27 pont, 5. Olympiakosz 20 pont, 6. Radnicki 13 pont, 7. Jadran Split 9 pont, 8. Dinamo Tbilisi 6 pont
 
A belgrádi nyolcas döntő negyeddöntőjének párosítása
Pro Recco-CNA Barceloneta
AN Brescia-Waspo Hannover
FTC-Telekom Waterpolo-Jug Dubrovnik
CN Marseille-Novi Beograd
 
Vízilabda hírek
ftc
bl