cover image
Egyéb

E.ON Férfi OB I: edzőjéért is játszott, magabiztosan szerzett előnyt a Fradi

2022. május 6. 20:10

Beteg edzője, Varga Zsolt nélkül játszotta le a döntő első mérkőzését az FTC, amely dominás játékkal 18-9-re győzte le az OSC-t. A felek a BL-meccsek után 18-án találkoznak újra.

Varga Zsoltot, az FTC vezetőedzőjét éltette és üzent is neki a Komjádi-uszoda közönsége, hiszen a mester nem lehetett ott csapata mérkőzésén. Nem lehetett, miként az ftc.hu napközben nyilvánosságra hozta: „Visszatérő szívritmuszavara miatt vezetőedzőnk, Varga Zsolt nem ül le az FTC-Telekom Waterpolo kispadjára a férfi vízilabda ob I döntőjének első mérkőzésén. Helyét így ideiglenesen Nyéki Balázs másodedző veszi át, Madaras Norbert szakosztályelnök pedig másodedzőként segíti a szakember munkáját."
 
Az egyik fél második győzelméig tartó párharcot tehát edzője nélkül vívta meg a Fradi, és parádés játékkal üzent neki csapata is.
 
Ott volt a találkozón ellenben Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki mellett Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott kapitánya foglalt helyet. Azt áthatták, hogy parádés villanással Jansik Szilárd szerzett vezetést a házigazdának, majd Vámos Márton bombájával lett 2-0 a táblán. Több elrontott OSC-támadás, Vogel Soma-védés után Jansik a Varga Dénestől érkező átadást is „betette" fórban. Hogy ne 3-0-val végződjék az etap, Manhercz Krisztián gondoskodott.
 
A második etapban nyílt ki igazán a gólzsák, a csapatok jobban éltek az emberelőnyös helyzeteikkel: a Fradi hatszor, az OSC négyszer talált be, Jansik már triplánál járt, de duplázott Vigvári Vendel és Varga Dénes is - étellenben Manhercz járt kettőnél. Varga Dániel csapatának voltak momentumai, 8-3-ről 8-5-re jött fel, de vitathatatlanul dominánsabb volt az FTC.
 
ftc_osc_donto.JPG Térfélcserét követően Salamon Ferenc szépített, de a tarthatatlan Jansik, majd Vigvári is betalált, őrizte előnyét a Fradi, amely azt is elviselte, hogy Pohl Zoltán után Vámost is elveszítette végleges kiállítás miatt. Sziládi Kristóf második találatával, majd Salamon harmadik góljával zárkózott az OSC, de miután Nemanja Ubovic is hozzászólt a partihoz, lőtávolon kívülre helyezte riválisát a zöld-fehér alakulat. Sőt miután Csacsovszky Erik kipontozódását Vigvári negyedik gólja követte, majd Manhercz végleges kiállítást Luca Damonte lőtt gólt, 14-8 állt a táblán. Avagy a záró negyed előtt eldőlt a csata.

Azért természetesen becsülettel lejátszották a felek a negyedik negyedet is, a Fradi élvezte a pólót, a vereségne beletörődő OSC-nek lőtt mégy négyet, a vége 18-9 lett. A felek a BL-meccsek után 18-án találkoznak újra.
 
20220506SMIC6963.jpg E.ON Férfi OB I
Döntő, 1. mérkőzés
FTC-Telekom Waterpolo-Genesys-OSC-Újbuda 18-9 (3-1, 6-4, 5-3, 4-1)
Gólszerzők: Jansik Sz. 5, Vigvári Vendel 5, Varga D. 3, Damonte 3, Vámos, Ubovic, ill. Sziládi 3, Salamon 3, Manhercz 2, Hárai
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, az FTC javára 

Következik
2. mérkőzés: 2022. május 18., szerda
Genesys-OSC-Újbuda-FTC-Telekom Waterpolo, Nyéki-uszoda, 18:30 - tv: M4 Sport
 
3. mérkőzés - ha szükséges: 2022. május 21., szombat
FTC-Telekom Waterpolo-Genesys-OSC-Újbuda, Komjádi-uszoda, 14:15 - tv: M4 Sport

Vízilabda hírek
e.on férfibajnokság