cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Férfi világliga európai selejtező: megkezdte felkészülését a csapat

2022. április 25. 15:07

Märcz Tamás szövetségi kapitány és stábja 18 játékosnak a Duna Arénában vezet hétfőn és kedden edzéseket, majd másnap utazik a csapat Podgoricába, ahol a negyeddöntőt Spanyolország ellen vívja.

 
_u5a5208--2.jpg „Kétnapos felkészülés, négy budapesti edzést követően ebből a keretből választom majd ki a másnap a helyszínre utazó 15-ös névsort" - vezette fel a hetet Märcz Tamás, aki szerdán utazik csapatával a montenegrói Podgoricába, ahol csütörtöktől szombatig rendezik a világliga európai selejtezőjének a döntőjét.
 
A válogatott az alábbi kerettel kezdte meg a Duna Arénában a rövid felkészülést:
 
A világliga európai döntőre készülő keret:

Kapusok: Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bedő Krisztián (Vasas), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
 
A csoportlesőként továbbjutó mieink (ötgólos siker Győrben és Kotorban is) a podgoricai negyeddöntőben Spanyolországgal csatáznak; ezen kívül szerb-görög, francia-montenegrói és horvát-olasz negyeddöntőket rendeznek.
 
A tornáról az első három kvalifikálja magát a strasbourgi világliga-fináléra (július 23-29.), illetve, ha a francia válogatott dobogós, abban az esetben a negyedik helyezett is.
 
Hétfőn és kedden a Duna Arénában edz a csapat - utóbbi nap délelőttjén sajtónyilvános tréningen igyekszik majd kiszolgálni a médiaérdeklődést.
 
A szövetségi kapitány beszámolt arról is, hogy a korábbi erőnléti edző Zala György helyén változás történt. A mai naptól Vass Bence, az OSC férfi vízilabda-csapatának erőnléti edzője lesz felelős a férfiválogatott szárazföldi felkészítéséért.  A férficsapat és a Magyar Vízilabda Szövetség ezúton is köszönetét fejezi ki Zala Györgynek az elmúlt öt évben végzett munkájáért, ami nagymértékben hozzájárult a csapat eredményességéhez!
 
Vízilabda hírek
Férfi válogatott